Çözüldü ATI Radeon HD 6510 ekran kartı format attıktan sonra 16 MB gözükmeye başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

12130

Uzman
Merhaba, 1024MB olan ATI Radeon HD 6510 (C. P. Technology) ekran kartım format attıktan sonra 1024MB yerine 16MB olarak gözükmeye başladı ve oyunlarda sorunlar cıkarmaya başladı. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayar donanımlarının çalışması için sürücü adı verilen bir yazılım gereklidir. Sürücü kurmazsanız söz konusu donanımları çalıştıramazsınız.

Format attığınızda bilgisayarınızdaki bütün sürücüler de silinir. Bu yüzden ekran kartı sürücüsünü yeniden kurmanız gerekir.

Radeon HD 6510 ekran kartı, adı değiştirilmiş bir Radeon HD 5550 modelidir. Bu bağlamda onun sürücüsünü kurabilirsiniz:

16.2.1 Beta kurmanızı öneririm.

Alternatif olarak Nimez sürücüleri yerinde duruyorsa onu da kurabilirsiniz:

Bilgisayar donanımlarının çalışması için sürücü adı verilen bir yazılım gereklidir. Sürücü kurmazsanız söz konusu donanımları çalıştıramazsınız.

Format attığınızda bilgisayarınızdaki bütün sürücüler de silinir. Bu yüzden ekran kartı sürücüsünü yeniden kurmanız gerekir.

Radeon HD 6510 ekran kartı, adı değiştirilmiş bir Radeon HD 5550 modelidir. Bu bağlamda onun sürücüsünü kurabilirsiniz:

16.2.1 Beta kurmanızı öneririm.

Alternatif olarak Nimez sürücüleri yerinde duruyorsa onu da kurabilirsiniz:

Çözüm
Ekran kartının sitesinden sisteminize uygun gerekli sürücüyü seçin, indirin.
DDU ile halihazırda yüklü sürücüyü silin. (güvenli modda yeniden başlatın, temizle yeniden başlat diyin.) Daha sonra bilgisayar açılırken internet bağlantısını kesip sürücüyü kurun.
edit: Ben mesaj yazarken cevap verilmiş, görmedim. Kusura bakmayınız.

Ek olarak sürücü yüklerken sadece sürücü seçmenizi öneririm. Eski AMD arayüzü genel olarak sistemin akıcılığını bozuyordu. Yani kısaca Catalyst veya Raedon arayüzünü yüklemeyin. Raedon hatırlamıyorum ama Catalyst bu akıcılık sorunu vardı. Görseli internetten aldım. Arayüzü farklı olabilir ama sürücü yüklemeye başlamadan önce soruyor. Only driver olacak şekilde seçersen sorun olmaz. Veya Catalyst, Raedon vb. işaretlerini kaldırın.

Ek olarak becerebilirseniz kitserver(PES için bir mod) ayarlayın ve oyunu kitserver exesi ile çalıştırın. Kitserver ara sahnelerdeki donma sorunları, dizüstü bilgisayardaki VRAM'ı hatalı algılama vb. çözüyor. Oyun adıyla kitserver diye aratınca siteler çıkar. Güney amerika ülkelerine ait bir sitede vardı.

16.2.1 sürümünde böyle bir kurulum ekranı yok muhtemelen. Arkadaşın ekran kartı 14 yıllık.
Büyük ihtimalle o yüzden olasılıkları da yazdım. HD6570 döneminde o Catalyst çok çekmiştim. Ne zaman yüklersem ekran sanki 120 Hz çalışırken 60 Hz düşmüş gibi bir performans sorunu oluyordu. Tam tersi sadece sürücü yükleyince kaymak gibi akıyordu.

Son düzenleme:

Bilgisayarımda bütün sürücüler kurulu atı Radeon HD 6510 sürücüsünü bulamadığım icin atı Radeon HD 6570 sürücüsü kurulu Windows 11 IoT Enterprise LTSC 64-bit ve Windows 10 IoT Enterprise LTSC 64-bit da sorunsuz atı Radeon HD 6570 sürücüsüyle beraber calışıyordu kurduğum sürücünün sürümünü ekran görüntüsü olarak ekledim.

Halihazırda yüklü bir sürücü yok.

Sürücü olmadığını nereden cıkardınız merak ediyorum açıkçası.

Evet yokmuş hocam 2. görsele bakınca şimdi fark ettim standart VGA yazıyor.
Sürücü eksik kurulmuş diye düşünüyordum.

Kendi kafanızda ne yaşıyorsunuz merak ediyorum açıkçası bütün sürücülerin hepsi güncel olarak kurulu.

Dosya Ekleri

• IMG_8597.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 60
Kendi kafanızda ne yaşıyorsunuz merak ediyorum açıkçası bütün sürücülerin hepsi güncel olarak kurulu.

Kendi kafamızda bir şey yaşamıyoruz dostum yanlış kurup hepsi kuruldu diyorsun bunu söylemen bir işe yaramıyor, kurulmamış veya yanlış kurulmuş ikisi de aynı kapıya çıkıyor düzgün kurulmamış yani. Sürücü düzgün olarak kurulu olsa ekran kartın 16MB olarak gözükmez,

Bu resimde de standart VGA bağdaştırıcısı yazıyor düzgün kurulu olsa genelde ekran kartının ismi, modeli yazar.

Bilgisayarımda bütün sürücüler kurulu atı Radeon HD 6510 sürücüsünü bulamadığım icin atı Radeon HD 6570 sürücüsü kurulu
5500 driveri indirip kurarsan bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. İlk mesajı uygulasan bir sıkıntın kalmayacak oysa ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…