ATK Y9 mouse hissiyat sorunu

Greyder

Çalışkan
Merhaba,

Geçen hafta Wraith üzerinden ATK Y9 Ultimate fareyi satın aldım. Shape olarak gayet okey mouse, elim büyük ona göre ağrı vs. bir durum yaratmıyor ama hissiyat olarak bir gariplik var.
Valorant oynarken böyle takılıyormuş gibi hissediyorum ve bazen sapıtıyor sensör sanki. Lod ayarından dolayı mı bilmiyorum, 0.7 - 1 ve 1.2 lod kullandım, hepsinde aynı hissiyatı aldım. Superlight 2'den geçtim ATK Y9 Ultimate'e. Acaba skatezden dolayı mı, mouse pad'den dolayı mı, yazılımsal mı çözemedim. 1K - 2K - 4K, tüm hepsini denedim. Sync diye bir ayar var, onu kapatarak denedim, vs. aynı geldi.

Kullandığım mouse pad: Wraith Spirit of Aim mouse pad Speed.

Fareyi çevirirken mouse pad üzerinde skatezlerinden kaynaklı sanırım aşırı kötü hissettiriyor, mouse pad'in hepsini elimde hissediyorum gibi. Çok kötü skatezi var sanki bu ATK'nin.

Mouse pad'im de kötü bir mouse pad değil. Sizce bu durum niye olabilir?
Valorant'ta 800 DPI, 0.3 sens ile oynuyorum. Fareyi kaldırarak sağ sola çeviriyorum, çevirirken sapıtıyor gibi geliyor. Öneriniz var mıdır?

Skatezden kaynaklıdır muhtemelen.

Sensörler arası fark var mesela HERO 2 sensoru daha farklı gelebilir öbür sensorlere göre bunun sebebi Logitech fareler hariç öbür tüm sensorleri pixart üretmesi (Razer falan dahil sadece marka basıyor kendi sensoru zannedelim diye) fakat anlattığınız şey uyuşmuyor bu konuya oyzuden skatezle alakalı bence.

Low sens ve DPI kullandığım için haliyle mouse'u sağ sol yaparken yukarı kaldırabiliyorum, bu durumda cortluyor mouse. Mouse'un kendisinde bir sorun olma ihtimali yok mudur acaba? Razer Viper 3 Pro'ya bakıyorum şu an mesela, daha önce 4 sene Razer kullandım, kablolu hiç sorun yaşamıyordum. Artık sıkıldım böyle abudik gubudik markalara para bayılmaya. Daha önce RAWM ER 21 PRO aldım, mouse sürekli gidip geliyor bağlantısı, Wraith garantisiyle uğraşmadım, mouse evde bir yerde. Şimdi de ATK aldım, aynı şekil, memnun kalmadım. Shape olarak ATK Y9 ULTIMATE'dan aşırı memnun kaldım ama kullanım olarak hiç memnun kalmadım. Sence Razer Viper Pro 3 almalı mıyım yoksa DeathAdder serisini mi? Razer'de bu durumu yaşar mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…