Aula F87 PRO klavyenin bataryası kalibre olmuyor

tech_tr

Uzman
Klavyeyi yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Tam sayısını bilmiyorum ama birkaç defa şarjı tamamen bitinceye kadar kullanıp tam şarj ettim. Ama hâlâ kalibre olmadı. Bluetooth bağlantısı kısmında şarj yüzdesi sabit kalıp bir süre sonra aniden düşüyor. Şarjı genelde %35 civarına düşünce klavyedeki gösterge yeşilden kırmızıya dönüyor ama bir defasında %43'ken de kırmızıya döndü. Ayrıca pek önemli olmasa da klavyenin bir tuşu şeffaf keycaps olmasına rağmen ışık efektlerinden ikisinde ışık geçirmiyor. Belki kullandığım şeffaf keycaps ile alakalıdır diye düşündüm ama diğer ışık efektlerinde keycaps ışık geçiriyor. Bu sorunlar normal mi? Garantiye göndermeli miyim? Klavye 5 gün sonra tam 6 aylık olacak. İlk 6 ayda sanırım değişim yapılabiliyor. O yüzden konu açmak istedim. Bu sorunlar sebebiyle değişim isteyebilir miyim?

Sürücü yazılımı güncel mi veya reset attınız mı?
Driver'da bu şekilde gözüküyor:
Cihaz modeli: AULA F87 TK.
Ürün yazılımı sürümü: V1.0.0 (USB)
Yazılım sürümü: V2.0.0.

Ayrıca bahsettiğim tuşun yanmaması ve önceki kullandığım İngilizce driver'ın bazı tuşların çalışmamasına sebep olması nedeniyle birçok defa reset attım.

Yazılım en güncel sürüm olup olmadığı önemli yazılımsal değilse donanımsaldır zaten. Yazılım kısmını kurcalamak lazım onun dışında 0'dan 100'e şarj ederken şarj 100 sınırında biraz beklese daha iyi olur.

Onun dışında sorununuzun ne olduğunun cevabı hakkında diğer arkadaşların fikrini almak iyi olabilir aklıma çok bişey gelmiyor.

Driver'da "yazılım güncelleme" gibi bir bölüm yok. O yüzden yazılımı günceldir diye düşünüyorum. Şarjı %100'de uzun süre bırakmıştım zaten. Bir de şarja taktığımda 1 dakikadan kısa sürede şarjı dolmuş gözüküyor. Yani en azından Bluetooth bağlantısı kısmında öyle gözüküyor.

Silip yeniden kurmayı deneyim bir belki düzelebilir yazılımsal olma ihtimalı çok yüksek çünkü sizin dediğiniz olaylara göre.Bayağı bir kurcalamak lazım.

Son düzenleme:
Silip yeniden kurmayı deneyim bir belki düzelebilir yazılımsal olma ihtimalı çok yüksek çünkü sizin dediğiniz olaylara göre bayağı bir kurcalamak lazım.
Evet, bence de yazılımsal bir sorun. Ama driver'ı silip yüklemek bir işe yaramıyor. Diğer sorundan ötürü farklı linklerden driver indirip kurdum. İki soruna da çözüm olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…