Başlıkta da belirttiğim gibi iki klavye arasında kaldım. Maksimum 3.500 TL bütçeyle kablosuz bir klavye arıyordum. Gerek taksit imkânı gerekse ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayacağını düşündüğüm için bu iki model arasında kaldım. Ancak hangisini tercih etmem gerektiği konusunda kararsızım.
Benim için en önemli kriterler Numpad olması, Türkçe Q dizilimine sahip olması ve kablosuz kullanılabilmesi. Genel olarak hikâyeli oyunlar oynuyorum ve günlük kullanım için de kullanacağım. Bu nedenle rekabetçi oyun performansından ziyade kullanım rahatlığı ve fiyat/performans benim için daha önemli.
Havit'in sağ üst kısmındaki kontrol tuşu ve LCD ekranı oldukça hoşuma gitti. Ancak asıl karar vermemi sağlayacak noktalar F/P açısından hangisinin daha iyi olduğu ve switchlerinin kullanım açısından hangisinin daha rahat olduğu.
F99 al. 923l Pro'da şu an ciddi bir sorun gözlemlemiyorum ama tekerinden gelen tıkır tıkır ses kayboldu. Aula'nın switchleri fabrikasyon lubed geliyor bu yüzden sesi kesinlikle daha iyi. Gamenote'ın sesi de fena değil ama F99 ile boy ölçüşemez. Ve ve ve, 923l Pro'nun ışıklandırması çok zayıf. En azından F75 ile kıyaslandığında çok bariz bir fark vardı. Ekran konusunda haklısın, cezbediyor ama şöyle diyeyim, en son ne zaman o ekrana baktığımı unuttum.