6 gündür bilgisayarı açmadım, bugün açtığımda ise farenin kablosuz şekilde çalışmadığını gördüm. Çakışması ihtimalini düşünerek Bluetooth adaptörünü ve Gamepad'in Dongle'ını çıkartıp tekrar denedim ama sonuç yok. Sorun ne olabilir? Bluetooth'la çalışıyor ancak gecikme çok bariz.
Aula SC680 fareyle ilgili yaşadığınız kablosuz sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Pillerin Kontrolü:
- Fareni açın ve pilleri kontrol edin. Eğer piller eskiyse ya da zayıf durumdaysa, yeni pillerle değiştirin.
2.
Dongle Kontrolü:
- Fare donglesini (alıcı) bilgisayarın USB portuna sağlam bir şekilde takılı olduğundan emin olun.
- Farklı bir USB portu deneyerek dongle'ı başka bir yere takmayı deneyin.
3.
Bluetooth Bağlantısı:
- Bluetooth aracılığıyla fareyi kullanıyorsanız, Bluetooth ayarlarını kontrol edin. Fareyi Bluetooth parametrelerinde tekrar eşleştirin.
- Bluetooth sürücüsünün güncel olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse güncelleyin.
4.
Kapsama Alanı:
- Fare ile dongle arasında fiziksel bir engel olmadığından emin olun. Mümkünse fareyi dongle’a daha yakın bir konumda kullanın.
5.
Farklı Cihazda Test:
- Aulan SC680’i başka bir bilgisayarda deneyin. Eğer başka bir cihazda da çalışmıyorsa, farede bir sorun olabilir.
6.
Aygıt Yöneticisi Kontrolü:
- Bilgisayarın Aygıt Yöneticisi'ni açarak fare aygıtının doğru şekilde tanınıp tanınmadığını kontrol edin. Burada sürücüleri güncelleyebilir veya cihazı kaldırıp yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.
7.
Gecikmeyi Giderme:
- Gereksiz Bluetooth aygıtlarını bilgisayarınızdan kaldırın. Bu, olası çakışmaları azaltabilir.
- Fare için güncel yazılım ya da sürücü olup olmadığını kontrol edin.
Yukarıdaki adımları izlediğinizde sorununuzun çözülmesini umuyorum. Sorun devam ederse daha fazla bilgi verebilirsiniz.