Klavyeyi 3 gun once aldım. Neredeyse bugün deneme şansım oldu. Normal tuşları çalışıyor. İngilizce bir klavye sürücüsünü indırmek ıstedım, gırmeye calısıyorum, gıremıyorum. YouTube vıdeolarında kucup bır pencere acılıyor aktif etmek ıcın, bende hiçbir şey cıkmıyor. Basıyorum acılmıyor sürücü. Bayağı baktım, denedım yapamadım. Bu konuyla ılgılı yardım edebilir isiniz lutfen?
Aula Win 60 HE Max klavyeniz için sürücüyü etkinleştirmek konusunda yaşadığınız sorunlar için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Klavyenin Bağlantısını Kontrol Edin:
- Klavyenizin bilgisayara düzgün bir şekilde bağlandığından emin olun. USB bağlantısını başka bir portta deneyin.
2.
Aula Klavye Sürücüsünü İndirin:
- Aula'nın resmi web sitesine gidin veya güvenilir bir kaynaktan klavye sürücüsünü indirin.
- İndirme işlemi tamamlandıktan sonra dosyayı bilgisayarınıza kaydedin.
3.
Sürücüyü Yükleyin:
- İndirdiğiniz sürücü dosyasına çift tıklayın. Kurulum için adımları izleyin.
- Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
4.
Denetim Masası'ndan Klavyeyi Kontrol Edin:
- Windows'ta "Denetim Masası"nı açın.
- "Donanım ve Ses" kısmına tıklayın, ardından "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- "Klavye" kategori altında klavyenizin listelendiğinden emin olun. Eğer bir sorun varsa (örneğin, sarı bir uyarı simgesi) sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seçin.
5.
Sürücü Güncellemeleri:
- Eğer sürücü güncelleyici araç ile sorun devam ederse, genişletilmiş durum seçeneklerinden "Aygıtı Kaldır" seçeneğini seçip ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın. Windows yeni sürücüyü otomatik olarak yüklemeye çalışacaktır.
6.
Klavye Yazılımını Açın:
- Eğer kurulumdan sonra yazılım otomatik açılmadıysa, Başlat menüsünden "Aula" veya klavye ile ilgili yazılımı manuel olarak aratıp açmaya çalışın.
- Eğer YouTube'da gördüğünüz pencereler açılmıyorsa, yazılımın güncel olup olmadığını kontrol edin.
7.
Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Kontrolü:
- Antivirüs yazılımınızın ya da güvenlik duvarınızın klavye sürücüsünü engelleyip engellemediğini kontrol edin. Gerekirse geçici olarak devre dışı bırakın.
8.
Ekstra Yardım:
- Bu adımları denedikten sonra hala sorun yaşıyorsanız almak istediğiniz herhangi bir ekran görüntüsü veya hata mesajı ile birlikte daha fazla bilgi sağlayabilirsiniz.
Bu adımları uyguladıktan sonra umarız klavyeniz sorunsuz çalışır. İyi şanslar!