Makaleler
5
AB-Applein-iPhoneu-Bir-Android-Telefona-Donusturmesini-Istiyor-Kullanicilarin-Telefon.jpg

Apple, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri için bir dizi ek değişiklik yapmayı planlıyor ve bu sefer şirket, üye ülkeler için stok uygulamalar üzerinde bazı değişiklikler yapmayı hedefliyor. Bir rapora göre Apple, yakında Avrupa Birliği’ndeki kullanıcıların telefon, mesajlaşma, şifre ve klavye uygulamalarını değiştirmesine izin verecek bu da kullanıcı deneyimini tamamen özelleştirilebilir hale getirecek. AB, Varsayılan Uygulamaların Değiştirilip…

Devamını Oku: Avrupa Birliği, Apple’dan iOS için Ek Değişiklikler Talep Ediyor
Kaynak: Techolay

Bu Avrupa Birliği yüzünden iOS Android gibi olmaya başladı. Steve Jobs olsa boyun eğmezdi bence çoğu şeye. Yok dışarıdan uygulama kurma, yok ortak şarj girişi, yok mağaza özgürlüğü. iPhone'ların genel kuruluş anlayışına ters. Özel ve farklı olma amacı taşıyordu. İnsanlar için zaten Android seçeneği var ve bence çok güzel bir sistem. Özgürlük isteyen Android'e, standart ve güvenlik isteyen Apple'a gidiyordu. Bu bozuluyor yavaştan iki sistem de standartlaşıyor. Android'de de elimizden birçok özgürlük alındı. Mesela büyük oyunlarımızı belli başlı işlemler yapmadan SD kartlara kuramıyoruz. Bence Apple böyle şeylere daha da boyun eğmemeli ve Android'de özgürlük olarak eski temellerine dönmeli. Bu sayede insanlar da kendine göre sistem seçebilsin.

Avrupa Birliği iyice can sıkmaya başladı. Taleplerinin ardı arkası kesilmiyor. Tim Cook popülist bir adam ve bunların hepsine göz yumuyor maalesef. Yapma Apple, sen güçlüsün...

Avrupa Birliği sayesinde Apple kullanıcıları özgürlüğü deneyimlemeye başladı.
Apple kullanıcısı olarak kendimi her zaman özgür hissettim. Özgür hissetmenin yanında kullanıcısını önemseyen bir firmanın ürününü kullandığım için değerli de hissettim aynı zamanda. Cihazlarımda özgürce yapamayacağım tek bir şey bile yok. Ne istersem yapabilirim ve her ihtiyacıma karşılık verebilir. Önyargılarınız bu tabuların oluşmasını sağladı ama tek eksiğinizi söyleyeyim: Deneyim. Apple bir deneyimdir. Deneyimlememiş insanın böyle konuşması normaldir.

Önyargılarınız bu tabuların oluşmasını sağladı ama tek eksiğinizi söyleyeyim: Deneyim. Apple bir deneyimdir. Deneyimlememiş insanın böyle konuşması normaldir.
Önyargı değil hepsi gerçek. Ayrıca iOS deneyimim var. Herhangi bir ayar yapmak gerçekten işkence gibi. Orijinal kalitede bir fotoğrafı iOS olmayan bir telefona yollayamamak gerçekten büyük bir özgürlük.

Bu Avrupa Birliği yüzünden iOS Android gibi olmaya başladı. Steve Jobs olsa boyun eğmezdi bence çoğu şeye. Yok dışarıdan uygulama kurma, yok ortak şarj girişi, yok mağaza özgürlüğü. iPhone'ların genel kuruluş anlayışına ters. Özel ve farklı olma amacı taşıyordu. İnsanlar için zaten Android seçeneği var ve bence çok güzel bir sistem. Özgürlük isteyen Android'e, standart ve güvenlik isteyen Apple'a gidiyordu. Bu bozuluyor yavaştan iki sistem de standartlaşıyor. Android'de de elimizden birçok özgürlük alındı. Mesela büyük oyunlarımızı belli başlı işlemler yapmadan SD kartlara kuramıyoruz. Bence Apple böyle şeylere daha da boyun eğmemeli ve Android'de özgürlük olarak eski temellerine dönmeli. Bu sayede insanlar da kendine göre sistem seçebilsin.
Seçim şansı herkese verilmeli. Apple kullanan exploit beklemeden kernele erişebilsin, isterse kendi özel yazılımını kullanıp flashlayabilsin, dışarıdan program kurabilsin.

Android'de engeller geliyorsa bunu aşmak için exploit veya tinkering gerektirmeyen bir seçenek sunuluyor. Paket kuracağın zaman kocaman yazılar ve ünlem işaretleriyle bilinmeyen paket kurmanın olası yaratabileceği sonuçlar bas bas bağırılıyor. Samsung'da bootloader kilitli ama tek bir tuş kombinasyonuyla açabiliyorsun veya başka telefonda geliştirici seçeneklerinden açıyorsun, telefondan telefona değişiyor ki günümüzde tamamen kilitli bootloaderi olan Android telefon çok azdır. Android içinden OBB'ye erişemiyorsun ama bilgisayara bağlarsan erişebiliyorsun. Apple'ın da böyle imkanlar sunması lazım.

Seçim şansı herkese verilmeli. Apple kullanan exploit beklemeden kernele erişebilsin, isterse kendi özel yazılımını kullanıp flashlayabilsin, dışarıdan program kurabilsin.

Android'de engeller geliyorsa bunu aşmak için exploit veya tinkering gerektirmeyen bir seçenek sunuluyor. Paket kuracağın zaman kocaman yazılar ve ünlem işaretleriyle bilinmeyen paket kurmanın olası yaratabileceği sonuçlar bas bas bağırılıyor. Samsung'da Bootloader kilitli ama tek bir tuş kombinasyonuyla açabiliyorsun veya başka telefonda geliştirici seçeneklerinden açıyorsun, telefondan telefona değişiyor ki günümüzde tamamen kilitli Bootloader'i olan Android telefon çok azdır. Android içinden OBB'ye erişemiyorsun ama bilgisayara bağlarsan erişebiliyorsun. Apple'ın da böyle imkanlar sunması lazım.

Vallahi bende M52 vardı. SD karta Genshin kurmak istedim. Ne yaptıysam olmadı. Root ve birkaç işlemle oluyormuş. Eskiden tak diye atabiliyorduk. Data dosyası taşımakla iş bitiyordu. Orada işte kısıtlandığımı hissettim. Şu an 8 Plus kullanıyorum. Hiçbir fark hissedemiyorum. İkisi arayüzleri farklı olan aynı OS gibi. Fark hissetmiyorum derken OS üzerinden konuşuyorum. Ben telefonlarımda genelde 1 iOS 1 Android olacak şekilde değişitirim. Mesela 16 yaşımdan itibaren IP 4, LG G2, IP 5S, Galaxy S6, IP 6S, Mate 20 Lite, Gene 6s, M52 ve şimdi de 8Plus kullanıyorum. İlk zamanlarda her geçişimde fark hissederim. Son geçişlerimde fark yok. Emülasyon severim onda fark hissederim dedim o da geldi Apple'a. Çok standart oldu artık. İnsanlara çeşitlilik sunulmalı. Mesela benim annem iOS'cuydu her zaman. 5 sene önce Android'e geçti kullanamadı yine IOS'a döndü ama geçen sene FLIP 5 aldı. Şu an hiç sıkıntısız kullanıyor. Hiç fark etmedi diyor OS olarak. Yani yakınlaşıyor 2 OS birbirine. Aynı oluyorlar gitgide. Farklılık olmalı. Özgürlük isteyen birine, istemeyen diğerine gitmeli. Kimi kurcalamayı sever, kimi aman bir tarafı karışmasın kafasıyla kullanır. Çeşitlilik olmalı. Bence şu anki politiklar yanlış.

Son düzenleme: