Apple’ın gelecekteki iPhone 17 Air modelinin, şirketin şimdiye kadar ürettiği en ince iPhone olması bekleniyor. Hafta sonu yayınlanan bir rapora göre şirket, tamamen portsuz bir tasarım üzerinde çalışmalar yaptı ancak Avrupa Birliği (AB) ile sorun yaşamamak adına bu fikirden vazgeçti. Apple, portsuz tasarım konusunda çekingen davransa da AB yetkilileri, tamamen kablosuz şarj ile çalışan bir iPhone modelinin…
@Mr.Patrick Jane, şu manyetik şarj muhabbeti veri transferi işi de görürse aslında daha ince telefonlar yapmak için çok mantıklı olabilir. Bana kalırsa bu kadar ince ve büyük ekranlı telefonların bir anlamıda yok.
@Mr.Patrick Jane, şu manyetik şarj muhabbeti veri transferi işi de görürse aslında daha ince telefonlar yapmak için çok mantıklı olabilir. Bana kalırsa bu kadar ince ve büyük ekranlı telefonların bir anlamıda yok.
Bence Apple'ın amacı yeni ve pahalı bir kablosuz şarj aleti çıkarıp yeni nesil teknoloji, inovasyon falan filan diye zırvalık anlatıp hem kazancını arttırmak hem iCloud dışı veri transferi, sıfırlama, Jailbreak tarzı tüm işlemlerin önünü kapatmak. Bunu sadece Apple yapsa umurumda olmaz ama Android firmaları da kopyala-yapıştır yapacağından orayı da kökünden etkileyecek bir hamle olacak.
İnsanlar böyle ürünler almaya devam ettikçe şirketler bu yönde kısıtlayıcı ve sömürgeci olmaya devam edecek gibi. Android açık kaynak olmasa çoktan Google'ın elinde iOS dan daha kapalı bir sistem olurdu büyük ihtimalle.
Bu kadar ince telefonları ne yapacağız bilmiyorum ama maalesef kullanıcı talebi bu yönde. Telefonun incelebilmesi için olması gereken bu portların kalkması zaten ama CarPlay, veri transferi, OTG ile çeşitli USB bağlantıları, EarPods gibi şarj dışında kullanılan fonksiyonlar da var. Bakalım bunlara nasıl çözümler getirecekler. Kablosuz şarjın daha yaygınlaşmasını ben çok isterim şahsen. Süper teknoloji.
Bu kadar ince telefonları ne yapacağız bilmiyorum ama maalesef kullanıcı talebi bu yönde. Telefonun incelebilmesi için olması gereken bu portların kalkması zaten ama CarPlay, veri transferi, OTG ile çeşitli USB bağlantıları, EarPods gibi şarj dışında kullanılan fonksiyonlar da var. Bakalım bunlara nasıl çözümler getirecekler. Kablosuz şarjın daha yaygınlaşmasını ben çok isterim şahsen. Süper teknoloji.