Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa

Dış Görünüş Ve Tasarım​

Avşar'ın tombul tasarımı şahsen çok hoşuma gidiyor. Tutuşu diğer markalara göre çok daha rahat ve görünüşü çok daha tatlı duruyor. Etiketi sade ve basit tasarlanmış; gereken bilgiyi basit bir şekilde veriyor ve insanı kendine çekiyor.

Aroma​

Aroma olarak frenk üzümü, en çok hoşuma giden soda aromalarından birisi olabilir. Diğer aromalarına kıyasla biraz daha tatlı kalsa da aromayı çok daha yoğun hissediyorsunuz. Şahsen çok yapay bir tat verdiğini düşünmüyorum; fiyatına göre en iyilerinden biri.

Asit Oranı​

Avşar, diğer markalara kıyasla bana her zaman daha asitli gelmiştir. Asidi çok olan içecekleri seven biri değilim; ancak garip bir şekilde bu durum Avşar'a çok yakışıyor ve hoşuma gidiyor. Kapağı açtıktan sonra asidini uzun süre koruduğunu, anında yok olmadığını belirtmek isterim.

Şeker Oranı​

Diğer aromalara kıyasla frenk üzümünde kesinlikle daha yoğun bir şeker hissiyatı alıyorum. Bazılarının hoşuna gidecektir, şahsen benim gidiyor; bu aroma ile uyumlu olduğunu düşünüyorum.

Ekşilik​

Çok fazla ekşi tat almadığımı belirtmek isterim. Şekerin biraz fazla olmasından kaynaklı, çok hızlı içildiğinde boğazı hafifçe yakabiliyor; ancak bunun inanılmaz rahatsız edici bir durum olmadığını söyleyebilirim.

Renk​

Buram buram mor bir renge sahip. Aynı şekilde üzerindeki etiket ve belirli yazılar dahil olmak üzere hepsi mor tasarlanmış. Bakınca hangi aromaya sahip olduğu hemen anlaşılabiliyor.

İçim​

Açıkçası iki yudumdan fazlası insanı yoruyor; en azından ben asitli içecekler içerken bu görüşteyim. İlk yudumu aldığınızda yoğun bir üzüm tadı hissediyorsunuz.

Ürün Fotoğrafları​

1775571116043.webp

1775571151238.webp

1775571172239.webp

Ürün İçeriği​

• Doğal Mineralli Su
  • Karbondioksit
  • Asitlik Düzenleyici (Sitrik Asit)
  • Aroma Vericiler

Koruyucular​

Potasyum Sorbat
Sodyum Benzoat

Renklendiriciler​

• Antosiyaninler
  • Brilliant Blue FCF

Kalori​

Bir porsiyonunda toplam 80 kcal bulunuyor. Günlük şeker ihtiyacının %21'ini karşıladığını belirtmek isterim; bu pek az bir oran değil.

Şeker​

• 200 ML: 19 g
  • 100 ML: 9,6 g
    Sağlıklı beslenenler için çok sık içilmemesi en iyisi olur. Tamamı şekerden geliyor, dikkat etmekte fayda var.

Karbonhidrat​

• 200 ML: 19 g
  • 100 ML: 9,6 g
    Tamamı şekerden geliyor yine. Dikkat etmekte fayda var.

Tuz​

• 200 ML: 0,4 g
  • 100 ML: 0,2 g

Avşar Karadut & Frenk Üzümü Açma Sesi​

Avşar Karadut & Frenk Üzümü Bardağa Doldurma Sesi​

Fiyat & Performans Oranı​

Fiyatı açısından en iyisi olabilir; ürünü Gazimağusa'daki bir marketten 25 TL'ye aldım. Henüz beğenmediğim bir aroması çıkmadı, sirkeli olanını bile seviyorum, öyle diyeyim.

Avşarın Oluşumu​

Avşar'ın hikayesi aslında oldukça yeni ve dinamik. Marka, Afyonkarahisar merkezli Demireller Akaryakıt bünyesinde 2015 yılında kuruldu. Fabrika yatırımı 2016'da tamamlandı ve kısa sürede o kendine has, ödüllü "damla" şeklindeki şişe tasarımıyla market raflarında fark yaratmayı başardılar. Yani sektörün köklü devlerine kıyasla, modern ve tasarım odaklı bir oyuncu olarak piyasaya girdiler.

Avşarın Üretim Yeri​

Kaynak: Sular, bölgedeki Avşar Deresi mevkisinden çıkıyor. Zaten markanın ismi de bu mevkiden geliyor.

Sonuç​

Ne zaman markete girsem içmek için aldığım bir marka; her ürünü oldukça hoşuma gidiyor. İnanılmaz temiz bir içeriğe mi sahip? Hayır. Tadı güzel mi? Evet. Diğer markalara kıyasla hem fiyat hem de tat olarak benim için daha önde. Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi günler dilerim. @michaelscofield'dan sonra forumun ikinci Avşar incelemesi de bu oldu sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör: