Aynı diske hem Windows hem de Linux kurmak mümkün mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 31988
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 188
  • Etiketler Etiketler
    linux windows

31988

Becerikli
Şimdi bir tane fiziksel disk kullanıyorum. Bu diskte disk yönetiminden "yeni birim" olarak alan ayırsam, yeni birime Linux kurabilir miyim?

Aynı diskte hem "NTFS" dosya sistemi hem "Btrfs" dosya sistemi olur mu? Windows NTFS kullanırken, Linux Btrfs kullanıyor. @YASEDEM sen Linux'tan iyi anlarsın, Linux temsilcisi Müsait zamanda yardımcı olur musun?

Konu Dışı: Daha önce NTFS diske Linux kurarken GRUB hatası almıştım, Linux NTFS desteklemez.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam diski Windows'ta ayırdıktan sonra ayırdığınız bölüme dokunmamalısınız. "Boş alan" yazması lazım ayırdığınız bölümde. Sonra Linux'u kurmalısınız. Benden size bir tavsiye, Windows'un EFI bölümüne dokunmayın. Linux'a ayrı EFI oluşturun. Bu arada hangi dağıtımı kuracaksınız?

Olur Linux'u kurarken o bölümü seçerek Btrfs olarak formatlayarak kuracaksın. Daha sonradan zaten açılırken seçim menüsü geliyor.

Debian KDE kurmayı düşünüyorum. Kaç GB? Yeni birimi 40 GB ayarlayacağım. Fazla olmaz, dosyalarım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…