Aynı diskte Windows'un yanına Linux nasıl kurulur?

the_darkenesss

Başarılı
Arkadaşlar, 1 TB NVMe M.2 SSD'm var. Diskimden 120 GB civarı bir alan ayırıp Windows'un yanına Linux kurmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Ben sadece sıfırdan kurulum yapmayı biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant ve LoL oynuyorum nasıl olacak hocam?

Hocam ya oyunlardan ya da Linux'tan vazgeçmeniz lazım. Ama Machine Owner Key yöntemi var. Bu yöntem Secure Boot'un problem çıkartmasını engelliyor ve Secure Boot'u aktif edebiliyorsunuz fakat zahmetli bir iş. Linux çekirdeği güncellendiği zaman tekrar yapmanız gerekiyor.

Hocam bildiğim kadarıyla openSUSE, Fedora, Debian ve Ubuntu'yu Secure Boot'u kapatmadan kullanabilirsiniz ama sürücülerde problem yaşanabiliyor.

Son düzenleme:
Hocam bildiğim kadarıyla openSUSE, Fedora, Debian ve Ubuntu'yu Secure Boot'u kapatmadan kullanabilirsiniz ama sürücülerde problem yaşanabiliyor.
Peki şöyle yapsam olur mu efendim, grub menüsündeyken diyelim Windows'a gireceğim, Secure Boot'u açıp girsen Windows'a Kali Linux'u falan etkilemez, değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki şöyle yapsam olur mu efendim GRUB menusundeyken diyelim Windows'a gireceğim Secure Boot'u açıp girsen Windows'a Kali Linux'u falan etkilemez değil mi?

Hocam bence Boot menüsünde Windows Boot Manager'ı 1. sıraya alın ve Secure Boot'u açın. Linux'a gireceğiniz zaman Secure Boot'u kapatıp Linux'a girin. Sizin dediğiniz de mantıklı ama Secure Boot açıkken GRUB menüsü gelmeyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…