Bak dostum Trakya Üniversitesi'nin resmi yazıları mevcut oradan net bilgilere erişebilirsin. Bazen üniversitede çalışanlar çok sallamıyor. Hatta değişen maddelerin güncel kısımlarını bilmiyorlar. Sen yine de resmi duyurularına bak. Önce netleştir bilgileri. Sonra öğrenci işlerine elinde kanıt ile gidip konuşursun.
Eki Görüntüle 198992
Kurum içi için;
https://oidb.trakya.edu.tr/pages/yatay-gecis burada 3. ve 4. bölümü yavaş yavaş net şekilde okumanı tavsiye ederim.
Eki Görüntüle 198994
Mevcut yönetmeliği özetlemek için ChatGPT'ye attım ve bana özetledi. Özeti şu şekilde;
durumun:
- Şu an Trakya Üniversitesi yenilenebilir enerji teknolojisi programında 1. sınıf öğrencisisin.
- aynı üniversitede, yani Trakya Üniversitesi içinde, uçak teknolojisi programına kurum içi yatay geçiş yapmak istiyorsun.
- Yani bu, “aynı üniversite içinde bölüm değişikliği” sayılıyor.
ilgili yönetmelik maddesi:
madde 9 – kurum içi yatay geçiş kontenjanları ve taban puan şartı
Bu maddeye göre:
- aynı üniversite içindeki ön lisans programları arasında, ilgili yönetim kurulunca belirlenen kontenjanlar dahilinde geçiş yapılabilir.
- 2. yarıyıldan itibaren (yani 1. sınıfın 2. döneminde) başvuruda bulunabilirsin.
- Her yıl kontenjanlar, bölüm bazında %15'i geçmeyecek şekilde belirlenir.
- Eğer geçmek istediğin bölüm (uçak teknolojisi) farklı puan türüyle öğrenci alıyorsa, senin YKS'de aldığın puanın o yılki taban puandan düşük olmaması gerekir.
- Başvuru değerlendirmesi yapılırken:
- genel not ortalaman (GNO)
- merkezi yerleştirme puanın (YKS puanın)
- ortak derslerdeki başarın (örneğin matematik, fizik, teknik resim gibi)
Dikkate alınır.
sonuç:
Evet,
genel not ortalamasıyla kurum içi geçiş yapma şansın var.
Ama şu koşulları sağlaman gerekir:
- en az bir dönemini (1. yarıyıl) bitirmiş olmalısın.
- uçak teknolojisi bölümünde kontenjan açılmış olmalı.
- genel not ortalaman (GNO) bölümün belirlediği minimum ortalamanın üzerinde olmalı (çoğu zaman 2.50/4.00 ve üzeri tercih edilir).
- Eğer farklı YKS puan türüyle öğrenci alıyorsa (örneğin sen TYT sayısal, diğeri MF ağırlıklıysa), o zaman senin giriş yılındaki puanın uçak teknolojisi'nin taban puanına eşit veya yüksek olmalı.
- Uçak teknolojisi programının 2023 yılında taban puanı 342,99924 olmuş. Epey+2Üniversite Tercih Robotu+2
- 2024 yılı için ise taban puan yaklaşık 346,85652 olarak verilmiş. Epey+1
- Üniversitenin “yatay geçiş – kurum içi” kontenjanları ve tabloları için sayfa var: “kurum içi yatay geçiş kontenjanları, ilgili diploma programının son dört yıla ait taban puanları … ilan edilir.” şeklinde. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
- Üniversitede “yatay geçiş kontenjanlarının, birim bazında ilan edileceği” şeklinde duyurular var.