B450 Tomahawk Max anakartta M.2 SSD için vida var mı? Nereden satın alınabilir?

shitokaze

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Benim B450 Tomahawk Max anakartım var ve M2 vidası üzerinde değil, bulamadım. M2 almam lazım ama internette 300 TL gibi bir fiyat biçmişler 2 küçük vida parçası için. Bunu dışarıda bulmam mümkün mü veya link var mı satan? Veya Amazon'dan alacağım not düşsem koyarlar mı içine?

Hayır, koymazlar.

M2 vidasına o kadar para vermenize gerek yok, herhangi bir bilgisayarcıya gidin elinizde hurda anakartlardan çıkma M2 NVME vidası var mı diye sorun. İllaki söküp verirler, para da alacaklarını sanmıyorum alırlarsa da bi 50 lira falan ateşlersiniz adamın çay parası çıkar.

Eğer ki bilgisayarcılarda da bulamazsanız evinizde bir yerlerde eski laptop falan var ise onların wifi kartları da M2 tipli olduğundan yine M2 3mm 3.5mm vida bulabilirsiniz.

Metrik 2 3mm/3.5mm

300 Lira da buna verilmez ama gerçekten ya. Daha 1 hafta önce arkadaşın sisteme aldım aynısını bilgisayarcıya verdim 10 lira. Vida sonuçta, devre falan değil. Bant çekilip bırakılabilecek bir parçayı tutan ufak bir vida.

Ben kendim montaj yapıyor olsam kürdanla yine tuttururum, evet o paralar verilmez, bilgisayarcılara bakması lazım, alacağı parçayı görsün diyerek önerdim.

evet benim anlamadığım da o ve 300 tl çok uçuk. Ve adam onu MSI ve ASUS diye ayırmış anakarttan anakarta değişiyor mu? Standart değil mi?

evet benim anlamadığım da o ve 300 tl çok uçuk. Ve adam onu MSI ve ASUS diye ayırmış anakarttan anakarta değişiyor mu? Standart değil mi?
Standart. Söktüğü anakart asus markadır diye öyle demiştir.

M2 vidaları adı üstünde "Metrik 2 3MM/3.5MM" olarak belirlenir. aradaki .5MM fark sorun oluşturmaz.

Standart. Söktüğü anakart asus markadır diye öyle demiştir.

M2 vidaları adı üstünde "Metrik 2 3MM/3.5MM" olarak belirlenir. aradaki .5MM fark sorun oluşturmaz.
Öncellikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Son bir soru şayet bilgisayarcılarda da yoksa nerde bulabilirim?

Öncellikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Son bir soru şayet bilgisayarcılarda da yoksa nerde bulabilirim?
Evinizde eski hurda laptop vs var ise bulabilirsiniz. Eğer ki yok ise nalburlara sorun. Sanayide bu tür vidalar satılmaz, ufak nalbur dükkanlarında satılabilir. Kesin olarak satılır demiyorum, satılabilir diyorum. Bizim nalbur satmıyordu, bilgisayarcıdan aldım ben de.

Eğer ki estetik olarak sorun çıkarmıyor ise dümdüz oyun hamuru falan da kullanabilirsiniz bu arada, zaten NVME ssd dediğiniz şey 50 gramlık bir parça o kadar kaldırmıyor kendisini yukarıya.

şu işaretlediğim olamaz değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…