Çözüldü B450M Bazooka anakartta BIOS güncellemesi sonrası BIOS'a girilmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Karlux

Uzman
B450M Bazooka anakartımın BIOS'unu güncelledim, CSM ayarını UEFI olarak yaptıktan sonra bir daha BIOS' a giremedim. Del tuşuna bastıktan sonra ekran kapanıyor aynı şekilde Windows üzerinden de denediğimde aynı sorunu yaşıyorum. Bilgisayarı tekrar başlatarak PC'yi açabiliyorum. Ekran kartım GTX 1060 ve HDMI ile bağlı.

Çözüm
Anakart üzerindeki CLEAR CMOS pinlerine bir tornavidayı 2-3 saniye temas ettirip BIOS'u sıfırla. Tornavida pinlere aynı anda temas etsin.

Ya da BIOS pilini söküp ortalama 8-10 saniye bekleyip pili yeniden takarak da BIOS'u sıfırlayabilirsin.

Sonrasında bilgisayarı açıp BIOS'a girmeyi dene.

MSI anakartlarda Clear CMOS pinleri JBAT1 diye geçiyor.
Anakart üzerindeki CLEAR CMOS pinlerine bir tornavidayı 2-3 saniye temas ettirip BIOS'u sıfırla. Tornavida pinlere aynı anda temas etsin.

Ya da BIOS pilini söküp ortalama 8-10 saniye bekleyip pili yeniden takarak da BIOS'u sıfırlayabilirsin.

Sonrasında bilgisayarı açıp BIOS'a girmeyi dene.

MSI anakartlarda Clear CMOS pinleri JBAT1 diye geçiyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Teşekkür ederim, bu şekilde sorunum çözüldü. Ekran kartımın da UEFI desteği var neden böyle bir sorun yaşadım onu anlamadım.

Teşekkür ederim, bu şekilde sorunum çözüldü. Ekran kartımın da UEFI desteği var neden böyle bir sorun yaşadım onu anlamadım.
Açıkçası ben de garipsedim. Şayet DP kablosuna sahipsen aynı değişikliği yaparak bir de DP kablosu ile test et. Yanlış hatırlamıyorsam HDMI ile sorun yaşayanlar DP ile çözüyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…