B650M S2H & XPG Lancer Blade 6000MHz, EXPO açıldığında sistem reset atıyor

mehmetcan1283

Çalışkan
Öncelikle merhaba, 3-4 ay önce almış olduğum toplama bilgisayarımın belleğini 4800MHz'den EXPO 1 modunda 6000MHz'ye yükseltince 15-20dk oyun sonrası kendi kendine çat diye resetliyor. BIOS güncellemesi yaptım değişmedi, RAM'lerin yerlerini değiştirdim yine bir şey değişmedi. Öncesinde ise RAM'leri alırken anakart bellek uyumluluk listesine bakmadan aldım, şimdi baktığımda ise belleğimin seri koduna benzeyen seçenek de bulamadım, acaba kullandığım RAM'lerim anakarta uymadığından mı böyle hata alıyorum yoksa anakartımda donanımsal veya yazılımsal arızamı var?
  • Anakart: Gigabyte B650M S2H 6400MHz DDR5 rev 1.0
  • Bellek: XPG Lancer Blade 16 GB 6000MHz CL30 Single kit (Aynı modelden anakarta 2 adet takılı.)

Çift kit olan belleğin bir tanesini çıkarıp anakartın bellek ayarlarından "Memory context restore" ayarını kapattım ve 20dk Ultra ayarlarda oyun oynadım şu anlık resetleme vs. bir şey olmadı olursa tekrardan yazarım buraya teşekkürler her şey için.

Tek RAM ile de deneyebilirsiniz. Kit olmayan RAM'ler aynı bile olsa sıkıntı yapabiliyor. Bir de manuel olarak değer verip deneyebilirsiniz.

Hocam yaptım ama nafile tekrardan reset atıyor.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt