B850 anakart önerisi

Yer
Trabzon
Merhaba iyi Sosyaller, DDR5'e geçmeye karar verdim. İşlemci ve RAM konusunda tamamım ama anakart fazla mı kaçıyor bilmiyorum. M-ATX bir kasa toplayacağım. Gigabyte B850M DS3H ile ASUS arasında kaldım. Ancak aralarında 1.4K fark var ve bu farka değeceğini düşünüyorum. B650 serisine düşmeli miyim bilmiyorum. Bütçem 12bine kadar.
  • Anakart: ASUS TUF Gaming B850M-Plus
  • İşlemci: 7800X3D.
  • RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB 6000 MHz (cMH32GX5M2B6000Z30)
  • Kasa: ASUS A21 Plus.

X670e veya X870'lere bakabilirsin RAM olarak Patriot'un RAM'lerine bakabilirsin Corsair'den daha ucuz.
X670e ile X870 gamıng arasında çok büyük bir fark yok diye biliyorum ben şahsen hangisi ucuz ise onu alırdım. Bütçen yetiyorsa X870 alabilirsin.

Öneriniz için teşekkürler. Ancak attığım anakart hem hem daha ucuz hem de attığınız anakarttan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca patrion ramlarinin henüz anakartların QVL listelerinde göremedim o yüzden EXPO konusunda güvenebilir miyim bilmiyorum. X870'lere baktığımda en uygun olarak MSI X870 Gaming Plus var ama özelliklerini incelediğimde 2.5klık bir fark göremiyorum açıkçası.

Hocam ben B850M DS3H daha iyi diye bir cümle kullanmadım. Oyun amaçlı topluyorum. 9X serisinde 9600X ( 9700X'e 3-5 FPS için 4K fazla vermeye gerek yok bence ) ve 9800X3D haricinde bir işlemci alınacağını düşünmüyorum. Bütçem yettiği için 7800X3D ye yükseldim düşürecek olsam 7600X3D ye düşerim.

Gigabyte B850M DS3H
Bu iyi bir anakart. Hardware Unboxed'ın incelemesi vardı ve çoğu B650 karttan iyiydi. En fiyat performans olarak geçeni de buydu. Ben de kendisini ilk AM5 çıktığından beri kullanıyorum, OCli 7600x olduğu halde VRM, mosfet sıcaklıkları vs. çok iyi. AM5 soketi ölene kadar bu karttan vazgeçmem. BIOS konusunda vs. de kullanımı basit ve diğer markalar gibi BIOS kaynaklı hiç bir sorun yaşatmadı. ASUS B650'de MSI X870 ve AsRock X870 kartlarda boot etmeme, yanma gibi sorunlar varken Gigabyte güvenli limandır. Tek eksisi BIOS güncellemeleri 1-2 hafta daha geç verilebiliyor (her zaman değil).
B850M DS3H ün nası daha iyi olduğu kanaatine vardınız
İyi çünkü. Araştırmanızı tavsiye ederim. İngilizce bildiğim için en ince detayına kadar B650 kartları araştırmıştım daha önce.

Cevabın için çok teşekkürler. Hocam ASUS ile Gigabyte arasında 1.4 k fiyat farkı var ve bütçe olarak beni zorlamaz. Ayrıca görüntüye de biraz önem veren birisiyim. ASUS'un görüntüsü hoşuma gitti. Ayrıca M.2 slotlarının soğutuculu olması siyah olması gibi detaylar beni çekti. Sizce değer mi?

X870 i bilemem ki ne kadar ekmek o kadar köfte ben sadece ne kadar az ödeyip o kadar verim alma düşüncesinde olduğum için B650 önerdim ki dolu bir kart. Bu anakartta boot etmeme sorunu görmedim ki B850 de çok seçenek yok. Neredeyse hep Gigabyte model satılıyor. Ben hala alınacaksa X670 önerisindeyim iyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…