S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Dışarıda baktığım bir köpek vardı. Golden tarzı bir sokak köpeğiydi, bahçeye aldım; bakımını, mamasını vb. her şeyini ben karşılıyordum. Bahçeye kedi olsun, yabancı insan olsun kimseyi sokmazdı. Dün markete giderken arka bahçeden bir ses duydum. Sese doğru yürüdüm. Normalde bahçeye kedi bile sokmayan köpeğin kulübesinde bir kedi doğurmuştu; kedi ve yavruları oradaydı. Görünce bayağı şaşırdım. Şimdi bu yavru kedilere ben ne verebilirim? Normal süt verilmez diyorlar. Hayatımda hiç kedi bakmadım, o yüzden pek bilmiyorum açıkçası. Süt tozu falan diyorlar, doğru mu?

Kedilerde laktoz intoleransı olduğu için süt ürünleri vermek çok doğru değil, ara sıra verilebilir ama yeni doğmuş yavru yine de kötü etkilenebilir. En doğrusu annelerinin emzirmesi, olur da emzirmezse dediğiniz gibi yavru kediler için süt tozu var. Yeni doğdukları için yavru kedi mamasını dahi kıtırdatamazlar diye düşünüyorum, en kötü ihtimalle jöle gibi yapısı nedeniyle yaş mama verilebilir belki.

Duyarlılığınız için de teşekkürler ayrıca.

@Styxrage,
O zaman şimdilik bir şey yapmaya gerek yok. Anne kedi şimdilik besler zaten. Havalar çok soğuk, hatta buz gibi; bizim buralar biraz açık olduğu için rüzgâr daha fazla esiyor. Sonuçta onlar da Rabbimin yarattığı sessiz kullar; onların da bir canı var.