Bakılan yerde yanıp sönen küçük noktalar ve karıncalanma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Platon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 87
  • Etiketler Etiketler
    karıncalanma

Platon

Üstün
Bu konuda zaten doktora gideceğim ama öncesinde size sormak istiyorum. Bayağıdır var bende aslında ama şimdi kafaya taktım, rahatsız edici biraz. Sizde de bir yere baktığınızda orada hafif bir karıncalanma ya da sanki zıplıyormuş, yanıp sönüyormuş gibi görünen noktalar var mı?

Hani bilgisayar ekranına çok bakarsınız, sonra birden kafanızı kaldırdığınızda aynısı gözünüzün önüne gelir ya nokta olarak, yansımadan bahsetmiyorum. Böyle şeyler görüyor musunuz?

Kafayı takıp odaklandığımda çok rahatsız edici, odaklanmazsam da yine rahatsız edici ama takmıyorum. Bazı arkadaşlarıma sordum, bizde yok dediler, bazısı var dedi. Sizin de fikrinizi alayım dedim. Miyopum bu arada. -1.5'e -1.25.

Boş ve bulutsuz bir gökyüzüne bakınca oluyor ben de.

Bende de var.

-4.5 derece miyop artı astigmat var ondan kaynaklıdır diye düşünüyorum.
Sanki havada uçan atomları görüyormuş gibi bi efekt oluyor

Boş ve bulutsuz bir gökyüzüne bakınca oluyor ben de.
Normal mesela duvara bak hocam, böyle net. Cam gibi mi görüyorsun? Yani hiç böyle pürüzlü noktalar bir şey yok mu? Bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama bu eski dizilerde, Game of Thrones ve Peaky Blanderste var mesela. Pikseller böyle hareket ediyormuş gibi oluyor ya. O şekil bir görüntü var. Karıncalanmaya benziyor. Görsel karıncalanma - Vikipedi
Bende de var.

-4.5 derece miyop artı astigmat var ondan kaynaklıdır diye düşünüyorum.
Sanki havada uçan atomları görüyormuş gibi bi efekt oluyor
Valla 2 gündür kafayı taktığım için geçmiyor ya. Sence neden oluyor bu hocam? Miyopluğumuzdan mı kaynaklı yoksa sağlıklı göze sahip insanlarda da oluyor mu? Normalde dert etmiyordum da mesela şu an bir şeye bakıyorum, sanki tam bakamıyormuşum gibi yani o şeyler önünde bir katman gibi duruyor. İlginçtir ki gözlük takmama rağmen görüyorum. Ama görüntü netleştiği için bir tık daha az gibi. Gözlüksüz bakınca daha yoğun. Bir de ben, bütün insanlarda var diye düşünüyordum şimdi normal olmadığını anladığım için çok rahatsız oluyorum. Rahatsız olduğum için da daha çok göze batmaya başladı.

Bende de aynı şekilde, pek önemsemiyorum ama ben Yazı okurken vesaire sıkıntı oluyor bazen, çok uzun makaleleri de okurken hem o dediğin karıncalanma hem de harfler gözüme kazınıyormuş gibi hissettiğimden rahatsız oluyorum. Başka yere bakınca karıncalanmayla beraber satırları görmeye devam ediyorum mesela Benim de aklıma düşürdün, bir sonraki göz muayenemde sorucam nedenini.

Googleda ufak bir araştırma yaptım ayrıca, buna visual snow syndrome deniyormuş. Gözle değil beynin görüntüyü işlemesiyle alakalı bir sorunmuş, benim satırların gözüme kazınmış gibi görme olayı da bununla alakalıymış.

Evet, o sendromdan ötürü açtım konuyu belki o değildir de başka bir sebebi vardır yaşayanlar yazar diye. Dünyanın %2'sinde görülüyor. Herhalde %2'lik kısım da bize denk gelmemiştir ya. Çok kötü bir şey çünkü. Bu VSS'yi okuduktan sonra kafama takıldı zaten. İnsanlar çok kaliteli görüyormuş meğer dünyayı, ben biraz daha pürüzlü görüyormuşum. Ben de muayene olmaya çalışıyorum eğer benden önce gidersen cevabı benimle de paylaşır mısın hocam? Kardeşime de sordum, onun da gözler bozuk o da gördüğünü söyledi. Haliyle VSS değil gibi. Nadir hastalık diyor, bizde yaygın . Hani çok ekrana baktığım zaman olunca eyvallah diyordum da şu an her yeri öyle gördüğümü fark ettim. Aslında bayadır var ama hiç üzerine düşünmedim diğer insanlar da böyle mi görüyor diye.

Ben de muayene olmaya çalışıyorum eğer benden önce gidersen cevabı benimle de paylaşır mısın hocam?
Yakın zamanda gideceğimi sanmıyorum, siz daha önce gidersiniz. Siz de beni bilgilendirin lütfen, merak ettim gerçekten topluca hasta mıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…