Max Caulfield 58

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Bakkallar (bakkal bilgisayarcılar) neden formata gelen bilgisayarlara genelde korsan Windows kuruyorlar?

Çoğunlukla korsan etkinleştirmeyi de KMSpico gibi 2017'den beri geliştirilmeyen ve internette virüslü sürümleri dağıtılan araçlarla yapıyorlar. MDL Forum'da dahi KMSpico önerilmiyor. Bari MAS veya özgün KMS_VL_ALL kullansalardı. Korsan kuruluyorsa da en azından KMSpico gibi eski ve virüslü araçlar kullanılmaması gerekiyor.

Ancak eğer bilgisayar lisanslı bir Windows ile geliyorsa o lisansın kullanılması gerekiyor. Bakkallar buna rağmen korsan kuruyorlar. :(

Baba mesleği yapan adamın farkı o. Adam onun ötesine gidememiş ne yapsın. (Kayseri'deki adamların kafa yapısı en azından böyle)
Her şeyi en doğru şekilde bildiğini sanıyor bir de o tarafı var.

Ben bir bilgisayarcının eline düşmemek için kendimi geliştirmeye çalışıyorum internetten sorular sorup, bir şeyler izleyip.
Hem bilgisayarcılara güvenmiyorum(özellikle pahalı bir cihaz vereceksem) ve hem de ekstra para vermek istemiyorum.

Önce format atmak, BIOS güncellemek vs çok iyi öğrendim. Sonra Windows ayarlarını bayağı bir ezberledim.
Şimdi elime boş bir cihaz geçse termal macun yenilemeyi ve montaj yapmayı öğrenmek istiyorum.

Lakin şöyle bir durum olursa. Eskiden yine Windows 11 kuruluyken mavi ekran hatası alıyordum. Bilgisayarcıya verdim kasayı ve sorun çift RAM'lerden biri bozulmuş. Şimdi bu sorunu ben şu an çözmeye çalışsam, sorunun RAM'den kaynaklandığını nasıl anlayacaktım? Çıkarıp takıp deneme ile mi?

Son düzenleme:
...Şimdi bu sorunu ben şu an çözmeye çalışsam, sorunun RAM'den kaynaklandığını nasıl anlayacaktım? Çıkarıp takıp deneme ile mi?
RAM'leri bilgisayara tek modül olarak takıp, RAM testi yapan yazılımlar ile sırayla test edecektin. Kullandığın yazılımda 1 tane bile hata çıkmaması gerekiyor. Çıkarsa RAM'de problem vardır.

Keşke zamanın burada konu açıp sorsaydın.

RAM'leri bilgisayara tek modül olarak takıp, RAM testi yapan yazılımlar ile sırayla test edecektin. Kullandığın yazılımda 1 tane bile hata çıkmaması gerekiyor. Çıkarsa RAM'de problem vardır.

Keşke zamanın burada konu açıp sorsaydın.
Aynen keşke önce forumdakilere danışsaydım ama olsun geç olsun güç olmasın. Yukarıda dediğim şeyleri bayağı öğrendim şimdi sıra uygun bir cihaz bulursam veya yeni cihaz alacak olursam elimdeki cihaz ile işlemci+ekran kartı macun yenileme ve söküp baştan takma öğreneceğim umarım.