Merhaba, son 1 haftadır ABD - İran savaşı sürüyor ve İran’ın, Adana İncirlik üssüne bomba atacak iddiası var. Ben de Adana’da yaşayan birisi olarak merak ediyorum, gerçekten üsse balistik füze atılırsa bundan tüm şehir etkilenir mi yoksa sadece o çevredeki mahalleler mi etkilenir? Nükleer bomba atılırsa değil şehir, tüm bölge etkilenir tabii ki ama balistik füzenin gücünü bilmiyorum.
Merhaba, son 1 haftadır ABD - İran savaşı sürüyor ve İran’ın, Adana İncirlik üssüne bomba atacak iddiası var. Ben de Adana’da yaşayan birisi olarak merak ediyorum, gerçekten üsse balistik füze atılırsa bundan tüm şehir etkilenir mi yoksa sadece o çevredeki mahalleler mi etkilenir? Nükleer bomba atılırsa değil şehir, tüm bölge etkilenir tabii ki ama balistik füzenin gücünü bilmiyorum.
Değişebilir ama İran'ın füzeleri öyle tüm şehri etkileyebilecek güçte değil ayrıca böyle bir şey yapmaz. Belirli bir bölgeyi etkiler hani atıyorum attığı yerin çevre mahallesi falan. Ayrıca Adana'daki İncirlik Üssüne füze gelmez. İran böyle bir şey yapmaz, neden bir cephe daha açsın?
Dubai gibi ülkeler ABD kuklası ülkeler ve orduları yok, ABD korumasındalar. Türkiye ise bölgenin en güçlü ordusuna sahip ayrıca ABD üssü yok. Türkiye'deki Üsler NATO Üssü ve tamamı Türkiye kontrolünde-komutasında. Türkiye savaşa girerse (ki girmez) İran bir hafta zor ayakta durur. Türkiye'nin topraklarına bile isteye füze atsa bile Türkiye savaşa girmez veya NATO'nun 5. Maddesini aktifleştirmez. Dış politikamız bu yönde.