Bana göre en kötü yapay zekâ modelleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Plazy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 668
  • Etiketler Etiketler
    kötü yapay

Plazy

Çalışkan
Yer
Türkiye

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 ChatGPT
  2. 2 Kumru
  3. 3 DeepSeek
  4. 4 Grok
1-2 yıldır yapay zekâ inceleniyorum ve bana göre en kotu yapay zekâlar: (zekâsı olmayan modeller.)
  • ChatGPT

Plus abonesi olduğum halde çok sallıyor bilmediği şeyleri biliyormuş gibi gösteriyor mesela İngilizce get down soruyorum vay diye çeviriyor veya bir kod istiyorum saçma sapan kodlar veriyor isteklerim dışında.
  • Kumru

Yeni olması bir şeyi degistirmiyor 100+100+100+100+100-500+100 matematik sonucu veriyorum 341 çıkartıyor o sayıyı nereden buluyor zaten çevirisi hiç konusmaya gerek yok 2023 Mart ayında yaşıyormuşuz.
  • DeepSeek

Bu arkadaş kodda veya İngilizce de olmayan şeyleri çeviriyor veya yazıyor anlaşma dili sıfır ve sürekli hata veriyor.
  • Grok

Bunu kesinlikle önermiyorum. Kod vermesi tamamen saçmalık olmayan şeyleri veriyor hep. Hatta çeviri yaparken de aynısını yapıyor. Bir de normal konuşurken 18+ konusmalara giriyor durduk yere ve çok küfürlu konuşuyor. Sokak ağzı ile konuşuyor. Buna el atmaları gerek ve 4 sohbet sonrası paket al diyor.

Hepsi bu kadarlık. Ben bunları asla kullanmam. Zekâsi olmayan modeller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki hocam, size göre hangi yapay zeka modeli kullanılabilir?

Kumru baştan başa bir felaket. Kimsenin kullanacağını da düşünmüyorum.
ChatGPT hata çözmede ve sohbette iyi ama bunda da kod berbat.
Copilot ile ChatGPT arasında belirgin fark yok yine de kodda Copilot iyi.
Grok basit kodları yazıyor gerisi boş. Kullanmıyorum ama yine de fena değil.

Kod için en çok Qwen ile Claude'u öneririm. En karmaşık kodları bile çözüp yazabiliyor.

Grok mu? Copilot gibi her şeye "I am sorry—" diye başlamıyor en azından. Elon hiçbir zaman Grok kodlamada en iyisi demedi zaten.

Size göre öyleyse, bana göre en kötüleri de;

ChatGPT,
Copilot,
Deepseek,
Qwenn
Kimi,
Kumru (GPT alternatifi değil demişlerdi sanki?)

En iyileri açısından;

Grok (sizin sevmediğiniz)
Claude
Gemini 3 Pro (yine)

Sisteminiz iyiyse offline llm modeline geçin. 3 gündür uğraştım. İnternetim kötü indirmesi zor olduğundan dolayı. Benim sistem eski ama DDR4'lerin arasında üst düzey sayılabilir. Gemini 3 kullanıyorum daha çok çünkü 1 yıllık hediye Pro sürümü alabildim. Ama bugünden itibaren sansürsüz ve engelsiz kendi cihazımdan devam edeceğim gibi. GPT 4.1'in üzerinde performansı var. Biraz yavaş 4 token gibi çalışıyor ama çabalarıma değdi. Qwen3 vl 235b A22b. Önce ollama ile denedim sıkıntılı çalıştı ekran kartını da görmedi. Sonra lm Studio geçtim harika yapmışlar darboğaza sokmadı cihazı ekran kartımı da CUDA15'ten tanıttım. Buna özel deneyimlediğim konum var. İlgilenmek isteyen varsa.

Dosya Ekleri

• RDT_20251130_1950008603441786693807245.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 31
Gemini'nin son çıkarttığı model benim işimi kusursuz derecede iyi görüyor. ChatGPT, Grok ve Gemini'nin eski modelleri müzik konusunda genelde tamamen sallıyorlardı. Bir şarkının modunu sorduğumda ya farklı şarkıyla karıştırıyorlardı ya da direkt yanlış buluyorlardı. Yeni Gemini şu anda hem modu veya makamı direkt bulabiliyor hem bana yazabileceğim basslinelar öneriyor hem de araya o modla alakalı bilgi sıkıştırıyor. Eski modellerde bunu 3 ayrı soruyla sorsam 3'ünden 2'si en az yanlış çıkardı. Şu an tek promtla hepsini yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…