Arkadaşlar selam. biraz kendimi kaybetmiştim, 1 milyon bankalara borçlandım, daha sonra kapata kapata bu borç kaldı. 2 senedir mücadele ediyorum, hala ama hem finansal konuda hem de fiziki olarak gücüm de kalmadı. Ne yapmamı önerirsiniz?
Arkadaşlar selam. biraz kendimi kaybetmiştim, 1 milyon bankalara borçlandım, daha sonra kapata kapata bu borç kaldı. 2 senedir mücadele ediyorum, hala ama hem finansal konuda hem de fiziki olarak gücüm de kalmadı. Ne yapmamı önerirsiniz?
Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz hocam, bir bütçe çıkarıp önünüzdeki süreci nasıl yöneteceğinize karar vermeniz lazım. Ödediğiniz faizi hayal bile etmek istemiyorum; ancak pes etmeyip ödemeniz bile yüksek iradeli bir insan olduğunuzu gösterir. Bundan sonra olması gereken kısım, kredi kartı limitinizi dramatik bir şekilde düşürüp bu problemlerden ders almak. Şu anda bir ödeme haftası, ne kadar borç yükünüz var? Bu yükün ne kadarını ödeyebiliyorsunuz?
Banka İş Bankası'ymış, şöyle söyleyeyim, 2023-2024'lü yıllarda laptop çektiğimden beri bu bankaya olan borcum bir türlü İş Bankası bitmedi. İlk başta laptop taksidini öde, sonra Steam'a yüzlerce dolar - TL borçlanma. Aylık 50-60 K gelen ekstreler sonrası yapılandırmaya girdik (3 ay) de 90 K borcu kapattık. Ondan sonra akıllandım dedim ama nafile, yapılandırma bitti, kart borcu sıfırlandı. Durur muyuz, durmayız; nakit avans çekip karı kızlarla yedim, evime davet ettim misali. Fazla detay vermeyeyim, yani kısaca bir kere başlayınca devamı geliyor. İlk başta kendini toparlaman lazım, çekidüzen vermen lazım.
Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz hocam, bir bütçe çıkarıp önünüzdeki süreci nasıl yöneteceğinize karar vermeniz lazım. Ödediğiniz faizi hayal bile etmek istemiyorum ancak pes etmeyip, ödemeniz bile yüksek iradeli bir insan olduğunuzu gösterir. Bundan sonra olması gereken kısım kredi kartı limitinizi dramatik bir şekilde düşürüp, bu problemlerden ders almak. Şu anda bir ödeme haftası ne kadar borç yükünüz var, bu yükün ne kadarını ödeyebiliyorsunuz?
Banka iş bankasıymış, şöyle söyleyeyim 2023-2024'lü yıllarda laptop çektiğimden beri bu bankaya olan borcum bir türlü İş Bankası bitmedi ilk başta laptop taksidini ödeme, sonra Steam'a yüzlerce dolar - TL borçlanma aylık 50-60 k gelen ekstreler sonrası yapılandırmaya girdik (3 ay) da 90k borcu kapattık ondan sonra akıllandım dedim ama nafile yapılandırma bitti kart borcu sıfırlandı durur muyuz durmayız nakit avans çekip karı kızlarla yedim evime davet ettim misali fazla detay vermeyeyim yani kısaca bir kere başlayınca devamı geliyor
İlk başta kendini toparlaman lazım çekidüzen vermen lazım
Ben de arkadaş kurbanı oldum, bu kart öyle patladı; karı kız ortamı yapalım dedi, hesapları ben ödedim. İyi değildim o zamanlar, kendimi kaybetmiştim, kartlar patladı tabii hocam.
Aylık taksitleri ödeyebildim bu ay 23.600 TL hocam, teşekkürler bu arada. Evet, kötü hatalar yaptım, o yüzden böyle oldu.
Ben de arkadaş kurbanı oldum, bu kart öyle patladı; karı kız ortamı yapalım dedi, hesapları ben ödedim. İyi değildim o zamanlar, kendimi kaybetmiştim, kartlar patladı tabii hocam.
Önemli olan ödeme planı oluşturup borç eriyene kadar karta dokunmamaktır.
Gerekirse acı çek ama karta dokunma şuan 490k borcum var kredi dahil
ama panik yapmıyorum çünkü aylık gelir ve taksitler belli ödeme planı oluşturup ona göre hareket edeceğim/ediyoruz.
Ha yine karı kızla devam ediyorum parayı yemeyi( en çok buna gidiyor ucuz etin yahnisi yenmez)
Krediyi de başka mevzulardan çektim zorunlu olmasa'ydı keşke ama yapacak bir şey yok
Önemli olan ödeme planı oluşturup borç eriyene kadar karta dokunmamaktır.
Gerekirse acı çek ama karta dokunma şu an 490k borcum var kredi dahil
Ama panik yapmıyorum çünkü aylık gelir ve taksitler belli ödeme planı oluşturup ona göre hareket edeceğim/ediyoruz.
Ha yine karı kızla devam ediyorum parayı yemeyi belki
Krediyi de başka mevzulardan çektim zorunlu olmasa'ydı keşke ama yapacak bir şey yok
Umarım sizde bitirirsiniz bu kartın aylık taksidi 23.600 TL hocam 9 taksidi kaldı bu zar zor ödedim 4.600 de eksik kaldı onu bulup ödeyeceğim bir yerden.
Umarım sizde bitirirsiniz bu kartın aylık taksidi 23.600 TL hocam 9 taksidi kaldı bu zar zor ödedim 4.600 de eksik kaldı onu bulup ödeyeceğim bir yerden.
Bu arada ''arkakdaş kurbanı'' dediğinde aklıma geldi.
param olduğunda benimle vakit geçirip yuşa bize bir şey hediye etmez misin kardeşim hatıramız falan muhabbetleri yapıyorlar sürekli bana hepsi çıkarcı bebenin teki çok sallama o tarz insanlardan uzak dur yer bitirir seni
Bu arada "arkakdaş kurbanı" dediğinde aklıma geldi.
Param olduğunda benimle vakit geçirip yuşa bize bir şey hediye etmez misin kardeşim hatıramız falan muhabbetleri yapıyorlar sürekli bana hepsi çıkarcı bebenin teki çok sallama o tarz insanlardan uzak dur yer bitirir seni
Öğrenci kredisi alırken bende bilgisayar yenileyeceğim diyerek 50 bin liralık kartı patlatmıştım. Sonra iş bulup kapatabilmiştim çok şükür şimdi de 7-8bin liralık borcum var ama çok dert etmiyorum. Sizin için diyebileceğim kartın tüm borcu bitene kadar kartı saklayıp kullanmayın. Evet her şey pahalı bende bu yüzden patlattım belki yine patlatıcam şu an yiyorum ama böyle de devam edemez ki. Umarım borçlarınız en kısa zamanda biter.