Banka kartındaki nakit avans ile kredi kartı nakit avans farkı nedir?

Okann40

Gelişen
Bankanın hani maaş kartı yani banka kartına hesabında para olmasa bile isteğe bağlı tanımladığı nakit avans var ya bunun kredi kartındaki avans seçeneğinden farkı nedir?

Mesela banka maaş kartı, banka kartına isteğe bağlı kullanabileceğin 100 bin TL tanımladı diyelim. Hesabında para olmaz ise ve bunu kullanırsan bakiye eksiye düşüyor. Şu an galiba en fazla 3 taksit oluyor. Peki kredi kartında bulunan nakit avans nedir? Kredi kartında da en fazla 3 taksit olabiliyor galiba ve limiti de 25 bin TL.

Maaş kartında 100 bin TL tanımlı oluyor da kredi kartında neden 25 bin TL oluyor acaba? İkisi de aynı şey değil mi yani yine 3 taksit oluyor en fazla ve işte bir miktar faiz ödüyorsun kullanınca? Bu konuları fazla bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayır ikisi aynı şey değildir banka kartındaki nakit avansı kullanabilmeniz için avans hesap açmanız gerekmektedir. Ayrıca avans hesap açarken sözleşme de imzalıyorsunuz ama kredi kartından nakit avans kullanmak için yeni hesap açmanız veya sözleşme imzalamanız gerekmez.

Hocam anladım tamam ama sonuçta aynı kapıya çıkıyor değil mi bu 2 şey? Çünkü taksit sayısı da aynı, yine faiz ödüyorsun?

Bir de banka kartında bulunan nakit avansda mesela 100bin TL tanımladılar diyelim ve sen içerisine 10bin TL yükledin diyelim. Hesapta 110bin TL olarak mı gözüküyor yoksa 100bin TL ayrı yerde, 10bin TL ayrı yerde mi? Bankadan bankaya değişiyor mu yoksa bu?

Hesapta 110 bin TL olarak gözükür mesela sen 20 bin TL harcadın 90 bin gözükür 19 bin TL geri ödemen gerekir. Ama 10 bin TL mi istediğin zaman çekebilirsin ama avans hesabında yani 110 bin TL olan yerde borcun varsa otomatik olarak borcuna çeker avans hesap öyle saçma bir şey girdim mi çıkamazsın her gün de günlük faiz işler harcadığın fiyata göre faiz artar saçma bir şey.

Son düzenleme:
Kredi kartındaki nakit avans şu anda sınırlıdır. Limitin maksimum %25'i ve 25.000 TL ile sınırlı. Nakit işlemlerin olduğu zaman karttan ya da Kredi kartını seçip doğrudan ibana gönderim yapılabilir ancak belirli saatlerde. Akşam saatlerinde gönderemezsin. Bu yüzden nakit avans talebinde bulunup hesabına aktarma gibi birden fazla işlem yapıp öyle göndereceksin.

Banka kartındaki nakit avans her zaman hazırda bekleyen nakittir. İstediğin zaman tıpkı kredi kartı gibi ödeme ödeyebilir veya istediğin saatte transfer yapabilirsin. Faizler günlük işletilir kredi kartında günlük olarak gözükmez ancak banka kartında günlük olarak gelen faizi görebilirsin. Aylık anapara borcun gelen faiz + %5/%10 borç kadardır. Yani kredi kartının asgari ödemesininde çok altında. İyi bir şey mi? Hayır.

Kredi kartında ödenemeyen borç yapılandırılabilir ancak banka kartındaki borç yasal takibe düşerse kolayca yapılandırılmıyor. Zaten faizlerin yüksek olduğu zamanda faizsiz taksit kampanyası haricinde kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Kısacası farkları sadece bu.

Doğru benim hatam hocam kredi kartındaki nakit avans sadece 25 bin TLdir kredi kartı limiti artırsanız bile nakit avans limiti artmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…