5-6 telli bas gitarlara yönelmene gerek yok, bas gitarda 4 tel hem yeterli hem öğrenmesi ve çalması daha kolay. Zamanla geliştikçe istersen 5 tele geçersin, özellikle 6 telliye hiç gerek yok. Söylediğin tür için Precision'ya da Precision+jazz manyetik tercih edebilirsin, çift mm ve soapbar manyetikli olanların tonu daha sert müzikler için daha uygun. Geliştikten sonra daha çok yönlü bir gitar istersen 5 telli ve p+j türü çift manyetikli gitara geçiş yapabilirsin.
Aslında başlangıç için
Schecter banshee 4 önerecektim ama bütçen yetmiyor. 30" saplı olduğu için daha kompakt ve kontrol etmesi kolay, 4 telli olduğundan öğrenmesi kolay, tek p manyetikli, kalitesi iyi ama biraz fret törpülemesi istiyordu. Eğer o bütçeye çıkabilersen yine önereyim, benim de bas öğrenirken kullandığım ilk gitardı. Linkini vereyim, muhtemelen almayacaksın ama düşünebilirsin istersen.
Schecter Banshee 4 Telli Bas Gitar (Carbon Grey) En Uygun Fiyat Garantisi ile Dore Müzik'te! Aynı Gün Kargo, Ücretsiz Teslimat ve Peşin Fiyatına Kredi Kartına 6 Taksit Seçenekleri ile Güvenle ve Hemen Satın Alın!
www.do-re.com.tr
Dore'de bütçene ve istediğin türe uygun olan modellerden
Yamaha trbx204 var, pj manyetikli, tonlarda çok yönlülük sağlıyor, gövde ve sap ahşapları istediğin türlere uygun tonu sağlar bu manyetiklerle. Yalnız bu bütçeler bana göre epey düşük kaldığı için hiç elime alıp deneme yapmadım, mümkünse eline alıp konforuna ve kalitesine bak. Başlangıç için ideal bir model gibi görünüyor ahşaplara ve manyetiklere baktığımda, üstelik en sert müzik türleri hariç kalan türlere uyum sağlar.
Yamaha TRBX204 Bas Gitar (Grey Metallic) En Uygun Fiyat Garantisi ile Dore Müzik'te! Aynı Gün Kargo, Ücretsiz Teslimat ve Peşin Fiyatına Kredi Kartına 6 Taksit Seçenekleri ile Güvenle ve Hemen Satın Alın!
www.do-re.com.tr
Zuhal'de
Ibanez srmd205-spn var bütçenin yettiği, 32" sapla daha kompakt bir, pj manyetikli, ahşapları da uygun görünüyor ama 5 telli olması başlangıç için işini daha çok zorlaştırır. Bir de rengini sevmeme ihtimalin yüksek.
IBANEZ SRMD205-SPN Bas Gitar, IBANEZ ürünleri en uygun fiyatlarla Zuhal Müzik'te.
www.zuhalmuzik.com
bütçenin yettiği gitarlar arasından kendim alacak olsam Yamaha'yı tercih ederdim. Başka müzik marketlerine bakmadım ama istersen pj ya da tek p manyetikli başka modellere kendin bakabilirsin. Ahşap olarak ıhlamur ve akçaağaç senin için ideal.