Bass gitar tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Enderez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    bass gitar
Öncelikle 4, 5 veya 6 telli bass seçenekler de mevcut.

Şu ürünleri gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Ibanez GSR206B, Squier CV Bass VI LRL BK, Ibanez SR306EB-WK, Yamaha BB235, ESP LTD AP-204.

Fiyat için araştıramadım şu anda fakat genel olarak bütçenizin altında kalan ürünlerdir. Öncelikle mydukkan ve rotamüzik başta olmak üzere uygun fiyata bulabilirsiniz.

5-6 telli bas gitarlara yönelmene gerek yok, bas gitarda 4 tel hem yeterli hem öğrenmesi ve çalması daha kolay. Zamanla geliştikçe istersen 5 tele geçersin, özellikle 6 telliye hiç gerek yok. Söylediğin tür için precision ya da precision+jazz manyetik tercih edebilirsin, çift MM ve soapbar manyetikli olanların tonu daha sert müzikler için daha uygun. Geliştikten sonra daha çok yönlü bir gitar istersen 5 telli ve P+J türü çift manyetikli gitara geçiş yapabilirsin.

Aslında başlangıç için Schecter Banshee 4 önerecektim ama bütçen yetmiyor. 30" saplı olduğu için daha kompakt ve kontrol etmesi kolay, 4 telli olduğundan öğrenmesi kolay, tek P manyetikli, kalitesi iyi ama biraz fret törpülemesi istiyordu. Eğer o bütçeye çıkabilersen yine önereyim, benim de bas öğrenirken kullandığım ilk gitardı. Linkini vereyim, muhtemelen almayacaksın ama düşünebilirsin istersen.

Dore'de bütçene ve istediğin türe uygun olan modellerden Yamaha TRBX204 var, PJ manyetikli, tonlarda çok yönlülük sağlıyor, gövde ve sap ahşapları istediğin türlere uygun tonu sağlar bu manyetiklerle. Yalnız bu bütçeler bana göre epey düşük kaldığı için hiç elime alıp deneme yapmadım, mümkünse eline alıp konforuna ve kalitesine bak. Başlangıç için ideal bir model gibi görünüyor ahşaplara ve manyetiklere baktığımda, üstelik en sert müzik türleri hariç kalan türlere uyum sağlar.

Zuhal'de Ibanez SRMD205-SPN var bütçenin yettiği, 32" sapla daha kompakt bir, PJ manyetikli, ahşapları da uygun görünüyor ama 5 telli olması başlangıç için işini daha çok zorlaştırır. Bir de rengini sevmeme ihtimalin yüksek.

Bütçenin yettiği gitarlar arasından kendim alacak olsam Yamaha'yı tercih ederdim. Başka müzik marketlerine bakmadım ama istersen PJ ya da tek P manyetikli başka modellere kendin bakabilirsin. Ahşap olarak ıhlamur ve akçaağaç senin için ideal.

Son düzenleme:

Gerçekten harika bir anlatım çok çok teşekkür ederim Yamaha'yı satın alacağım.

Gerçekten harika bir anlatım çok çok teşekkür ederim Yamaha'yı satın alacağım.
Kağıt üstünde tek eksisi ileri seviyeye geldiğinde THM gibi türlerde 4 tel ile isteyebileceğin esnekliği vermeme ihtimali ama genellikle başlangıç enstrümanıyla devam edilmiyor, ileri seviyeye geldiğinde 5 telli bir gitar daha alırsın diye tahmin ediyorum. Anadolu rock dahil çoğu tür için 4 tel yeterli, technical death metal gibi 1-2 tür hariç 6 tele hiç ihtiyacın yok zaten onlar da senin çalacağın skalanın çok dışında. 4 telli olması öğrenme kısmında da kolaylık sağlar, farklı 2 manyetikle geniş bir portföyde çalma olanağı var, ahşapları ihtiyacın olabilecek yumuşak tonlar için de ideal.

Ergonomi ve işçilik kalitesi konusunda hiç fikrim yok, elime alıp çalmadığım için kendimce bir yorum yapamam. İnternetteki incelemelere bakabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…