.BAT dosyasında virüs olduğu nasıl anlaşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nsroslly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 250

nsroslly

Üyecik
Selam, bir oyun için hile sayılmayan bir program satın alacağım. Ancak aldıktan sonra aklımda birkaç soru var.
Şimdi ben bunu indireceğim, eğer virüslü ise ben programı çalıştırmadan bilgisayarıma bir şey olur mu?
2. olarak eğer virüslü ise tam olarak nasıl anlarım, VirusTotal'in yanılması imkani var mı?
Bunlara göre satın alacağım.
Minecraft ile alakalı bir şey. Extreme injector ile kullanılıyor. BAT diye geçiyor. (sunucunun sahibine sordum yasak olmadığını söyledi.)

VirusTotal yanılabilir. BAT dosyası bir DLL enjekte ediyor veya bir uygulama yürütüyor ise, kodları tehlikesiz gözükse de kötü amaçlı kod yürütülmesine neden olabilir.

DLL dosyaları veya EXE, JAR gibi uzantılar, kullanıcının istemeyeceği eylemlerde bulunabilir.

Peki ya nasıl emin olabilirim? Tam olarak emin olma şansım yok mu?

Antivirüs aktifken çalıştır, senin yapabileceğin başka bir şey yok.

İçine bakın. ChatGPT bile ne yaptığını söyler. Tabii bir yere kadar. Gidip uzaktan kod çalıştırıyor olabilir.
Muhtemelen obfuscate edilmiştir, anlaşılmaz.

Antivirüs aktifken çalıştır, senin yapabileceğin başka bir şey yok.

İçine bakın. ChatGPT bile ne yaptığını söyler. Tabii bir yere kadar. Gidip uzaktan kod çalıştırıyor olabilir.
Ya şimdi pvp için çok gerekli bir şey, kesinlikle indirmem gerekiyor. Ancak daha önceden virüs bulaştığı için de emin olamıyorum. Buraya virüstotal linkini veya farklı bir şeyi atsam siz anlayabilir misiniz?

Dosyaların kendisini paylaş. Ben sağlıklı bir ortamda denerim. (Ama akşam saatleri müsaitim.)

Batch dosyasını obfuscate etmenin bir esprisi yok. Başlı başına güvenmeme sebebi. Adam hile satıyorum tabii ki kaynak kod vermem diyecektir. Herhangi bir yerden kurulan programdan farksız. İmzalı programlarda dahi sorun çıktığını biliyoruz.

Ben uzaktan kod çalıştırdığını düşünüyorum. Batch ile o çapta proje yürütecek kadar deli değillerdir.

Sanal ortamda çalıştırıp apaçık bir sorun olmadığını gozlemleyip kendinizi rahatlatabilirsiniz. Yoksa oturup kendiniz yazın.

Dosyaların kendisini paylaş. Ben sağlıklı bir ortamda denerim. (Ama akşam saatleri müsaitim.)
ya şimdi mesela eskiden bir virüs bulaştığında direkt sorun olmuyordu, sadece internet hızımı yavaş yavaş düşürdü. en sonunda modemdeki tüm cihazlar 1000 ping falan alıyordu. eğer inceleyebilirim diyorsanız satın alayım dosyayı atayım.

bilgisayarıma virüs bulaşmadan size atabilir miyim? nasıl yaparım?

bu arada şimdi baktım, eklentisi .bat değil. adı bat olarak geçiyor. dll formatında dosyalar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…