Batarya garanti kapsamında değişir mi?

Boyacı2733

Uzman
Merhaba. Soru başlıktaki gibi arkadaşlar. 2 yıl Samsung Türkiye garantisi var cihazımın. Yeni aldığım zamanlarda müşteri hizmetlerindeki çalışan, kullanıcı hatası olmadığı sürece garantiye girer demişti. Kullanıcı hatası nasıl olabilir bataryada? Telefonumda herhangi bir sorun yok ama şarjım hızlı bitmeye başladı. Garantiye göndersem batarya değişimi yapılır mı?

Pil ömrü azalmıştır. Yetkili servise gittiğinizde orada size ne kadar düştüğünü söylerler ve garantiden değişim yaparlar. Fakat bilgileriniz vs gider. Ondan dolayı gitmeden yedeklerinizi alın.

Ayrıca şahsen önerim Samsung Emaar mağazasında yaptırmayın. Pil değişimi için iki cihaz verdim zamanında. Birisinin ön kamerasını bozdular ve 1 hafta parça bekledik. Diğerini ise ısı cihazında fazla bırakmışlar ve ön camın rengi erimiş. Bunu yaptıktan sonra da arayıp her şeyi kabul ediyor musunuz diye yaptıkları hatayı bana onaylattılar. Sonra orada biraz tartışma çıkarınca mağaza müdürü geldi ve cihazla ilgileneceğini söyledi. Sıfır ekran taktı. Sorun kalmadı diyecektim ama eve gidince cihazın ekranının sağ üstünün hafif bombeli olduğunu farkettim. Bastırmak için pay da vardı ve her bastırdığımda telefonun Wi-Fi'ı ve mobil verisi devre dışı kalıyordu. Sonuç olarak Emaar'dan uzak durun.

Pil ömrü azalmıştır. Yetkili servise gittiğinizde orada size ne kadar düştüğünü söylerler ve değişim yaparlar. Fakat bilgileriniz vs gider. Ondan dolayı gitmeden yedeklerinizi alın.

Kesin olarak batarya değişimi yapacaklarından emin misiniz? Garanti kapsam dışı demezler yani değil mi?

Bir de cihazda sanırsam bakım modu diye bir ayar vardı onu açıp cihazı versem yine de sıfırlarlar mı?

Üstte mesajı güncelledim. Aslında sıfırlamalarına gerek yok ama size cihazdaki bilgiler silinebilir diye bilgi geçiyorlar ve siz bunu onaylamak zorundasınız. Onlar da direkt olarak şifrelerle vs uğraşmamak için sıfırlıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sonradan okudum, verdiğiniz yanıt ve o garip mağaza adına yaptığınız bilgilendirme için teşekkür ederim. Biraz daha kullandıktan sonra garantiye gönderirim sanırım. Iyi geceler dilerim.

Başarı'dan başkasına verilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…