Çözüldü Bataryası bitmiş Laptop sürekli prizde kullanılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0emiray
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    laptop
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

0emiray

Yetkin
Bilgisayarımın pili tamamen ölü, prize takmadan çalışmıyor. Prizde kullanmamın herhangi bir sakıncası var mı? Prizde kullanırken pili çıkarmalı mıyım?

Çözüm
Bilgisayarımın pili tamamen ölü, prize takmadan çalışmıyor. Prizde kullanmamın herhangi bir sakıncası var mı? Prizde kullanırken pili çıkarmalı mıyım?

Hayır, yok. Pil kalabilir diye düşünüyorum ancak ne olur ne olmaz çıkartmaktan zarar gelmez.
Pili çıkartmadan prizde kullanmakta bir sakınca yok. 2 yıl boyunca ölü bataryayı kullandım; prizden çıkardığım anda kapanıyordu. Bilgisayara bir etkisi olmaz.

Evet denedim. Pil takılı değilken çalışıyor.
O halde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Pil takılı değilken tahminimce sürekli sarj etmeye çalışmayacağından kasa daha az ısınabilir.
Bildiğim kadarıyla sürekli sarjda olup dolmayan veya sarj esnasında kullanılan piller fazlaca ısınıyorlar.

Batarya ölmediginde de prize takılı kullanmak gerekir eğer masada kullanıyorsan. Batarya kullanıldıkça eskir, masada duruyorsa prize tak, %70’e limit koy şarj için öyle kullan. Pili en iyi bu şekilde korursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…