Battlefield 1 oynarken ASUS ROG STRIX G17 laptop yeniden başlıyor

Markondat

Çalışkan
Merhaba,

ASUS ROG STRIX G17 laptop kullanıyorum. Sistem oldukça yüksek diye düşünüyorum. Battlefield 1 oynarken laptop bir anda kapanıyor ve yeniden açılıyor. Aşağıya sistemimi yazıyorum.

• NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU.
  • AMD Ryzen 9 7845HX.
  • 16 GB RAM.

hocam oyunu oynarken ortalama kaç fps alıyorsunuz? yüksek fps alıyorsanız fps'inizi laptop ekranınızın yenileme hızına sabitleyerek oynayıp crash alacak mısınız bakabilir misiniz?

Bu yeniden başlatma bence oyunun dosyalarıyla grafik ayarlarıyla falan filan alakası yok. Muhtemelen mavi ekran veriyor fakat ekran gittiği için sen onu görmüyorsun. Bluescreenview ile bir göz at, sonrasında varsa minidump dosyalarını buraya at. aşağıdaki nedenlerden biri veya bazıları bu hataya neden oluyordur.

Yeniden başlatıyorsa cihaz fazla ısınıyordur o yüzden kendisini korumaya alıyor. (sıcaklıkları MSI afterburner ile kontrol et.)
Ekran kartı sürücüsü hata veriyor ve çalışması için yeniden başlatıyor. (sürücüyü DDU ile sil ve uyumlu yeni sürücüyü nvidianın sitesinden indirip kur ve yeniden baslat.)
Windows dosyalarında problem. (cmd yonetıcı olarak calıstır ondan sonra sfc /scannow yaz işe yarayabilir (?) olmazsa format.)

Bir de şu windows update zımbırtısının güncellemelerini kapat. Benim bilgisayarı kapatıp duruyordu hayırsız.

hocam oyunu oynarken ortalama kaç fps alıyorsunuz? yüksek fps alıyorsanız fps'inizi laptop ekranınızın yenileme hızına sabitleyerek oynayıp crash alacak mısınız bakabilir misiniz?
Hocam Dikey eşitlemeyi açtım bir süre pc kendini yeniden başlatmadı 30 dk kadar. Tam oldu dedim tekrardan kendini kapatıp yeniden başladı

Bu yeniden başlatma bence oyunun dosyalarıyla grafik ayarlarıyla falan filan alakası yok. Muhtemelen mavi ekran veriyor fakat ekran gittiği için sen onu görmüyorsun. Bluescreenview ile bir göz at, sonrasında varsa minidump dosyalarını buraya at. aşağıdaki nedenlerden biri veya bazıları bu hataya neden oluyordur.

Yeniden başlatıyorsa cihaz fazla ısınıyordur o yüzden kendisini korumaya alıyor. (sıcaklıkları MSI afterburner ile kontrol et.)
Ekran kartı sürücüsü hata veriyor ve çalışması için yeniden başlatıyor. (sürücüyü DDU ile sil ve uyumlu yeni sürücüyü nvidianın sitesinden indirip kur ve yeniden baslat.)
Windows dosyalarında problem. (cmd yonetıcı olarak calıstır ondan sonra sfc /scannow yaz işe yarayabilir (?) olmazsa format.)

Bir de şu windows update zımbırtısının güncellemelerini kapat. Benim bilgisayarı kapatıp duruyordu hayırsız.
Hocam Battlefield 1 den çok daha iyi oyunlar oynadım ör: Marvel's Spider-Man 2 onlarda hiç böyle birşey yaşamadım. Battlefield1 de sadece yaşadım böyle birşey

Hocam birde Windows Olay Görüntüleyicisine bakayım dedim bilgisayarın yeniden başladığı dakika OpenGL ve GameInputService hata veriyormuş. Bunlarla ilgili olabilir mi

Hocam bir de Windows Olay Görüntüleyicisine bakayım dedim bilgisayarın yeniden başladığı dakika OpenGL ve GameInputService hata veriyormuş. Bunlarla ilgili olabilir mi?

Olabilir. Minidump klasöründe kapanmalar sırasında oluşmuş belgeler varsa onları yükleyin ki anlayan arkadaşlar sorunun kaynağını bulsun. Eğer sorun yazılımsal değilse ve sıcaklıklar da normalse benim aklıma güç veya adaptör sorunu geliyor. Sırayla diğer önerileri yapın, hala çözülmezse beraber güç kaynaklı olup olmadığını kontrol edelim.

hocam ea anticheat de sıkıntı çıkarıyor olabilir. battlefield'ın yüklü olduğu klasöre gidip EAanticheat klasöründeki installer'ı açıp repair'a tıklayarak anticheatı onarabilirsiniz. umarım bu çözüm olur.

Olabilir. Minidump klasöründe kapanmalar sırasında oluşmuş belgeler varsa onları yükleyin ki anlayan arkadaşlar sorunun kaynağını bulsun. Eğer sorun yazılımsal değilse ve sıcaklıklar da normalse benim aklıma güç veya adaptör sorunu geliyor. Sırayla diğer önerileri yapın, hala çözülmezse beraber güç kaynaklı olup olmadığını kontrol edelim.
Hocam dün baya araştırdım mavi ekran vermiyormuş. minidump kasöründe birşey oluşmuyor ve Bluescreenview ile de baya bir baktım. Mavi ekran vermiyor. Asuslarda bilgisayarı kapattığınızda kapanış animasyonu olarak klavyede kırmızı ışık yanıp sönüyor. Battlefield oynarken de dediğim gibi sanki bilgisayarı ben kapatıyormuşum gibi klavye kırmızı ışık yanıp sönüyor ve yeniden başlıyor. Sanki ben kapatıyormuşum gibi.

Hocam dün bayağı araştırdım mavi ekran vermiyormuş. Minidump kasöründe bir şey oluşmuyor ve BlueScreenView ile de bayağı bir baktım. Mavi ekran vermiyor. Asuslarda bilgisayarı kapattığınızda kapanış animasyonu olarak klavyede kırmızı ışık yanıp sönüyor. Battlefield oynarken de dediğim gibi sanki bilgisayarı ben kapatıyormuşum gibi klavye kırmızı ışık yanıp sönüyor ve yeniden başlıyor. Sanki ben kapatıyormuşum gibi.

Sıcaklık kaynaklı olup olmadığını da kontrol edin. Değilse, pili ve adaptörü çıkarıp güç tuşuna 15 sn basın ve tekrar pili takın cihazı açın. Statikle alakalı olduğunu sanmıyorum ancak bununla başlayalım. Hala çözülmezse oyun içi FPS'inizi 50 gibi düşük değerlere kısıtlayıp deneyin.

Sıcaklık kaynaklı olup olmadığını da kontrol edin. Değilse, pili ve adaptörü çıkarıp güç tuşuna 15 sn basın ve tekrar pili takın cihazı açın. Statikle alakalı olduğunu sanmıyorum ancak bununla başlayalım. Hala çözülmezse oyun içi FPS'inizi 50 gibi düşük değerlere kısıtlayıp deneyin.
Hocam GameInputService hata veriyor demiştim ya sanırım ondan kaynaklı. Olay Görüntüleyicisinde GameInputService hatası alıyorum dediğim gibi. Forumlarda çoğu kişide benim gibi restart olayını aldıktan sonra Olay Görüntüleyicisinde baktığında bunu görüyormuş: GameInput Service hizmeti beklenmeyen bir şekilde sonlandırıldı. Bu durum 6 defa oluştu.

Sanırım bundan kaynaklı hocam ama hala daha emin değiliz tabii ki

Hocam GameInputService hata veriyor demiştim ya sanırım ondan kaynaklı. Olay Görüntüleyicisinde GameInputService hatası alıyorum dediğim gibi. Forumlarda çoğu kişide benim gibi restart olayını aldıktan sonra Olay Görüntüleyicisinde baktığında bunu görüyormuş: GameInput Service hizmeti beklenmeyen bir şekilde sonlandırıldı. Bu durum 6 defa oluştu.

Sanırım bundan kaynaklı hocam ama hala daha emin değiliz tabii ki
Örneğin birisi yaşamış: Bilgisayar kendi kendine yeniden başlıyor

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt