Turkcell Baz istasyonuna müdahale eder mi?

Makaleler
3
Yer
Ordu
Öncelikle selamlar. 2 aydan beridir özellikle Turkcell özelinde şöyle bir sorunum vardı: Elektrik kesildiği anda 4.5G yayını tamamen kopuyor ve 3G bağlanıyordum ancak 3G çok yavaş olduğundan elektrik kesintilerinde gerçek manada internetsiz kalıyordum. Normalde böyle bir sorunum yoktu. Özellikle bu son 2 aydır bu şekilde bir sorunum vardı. Ek olarak ise bağlı olduğum istasyonda (çift hat kullanıyorum) Turkcell 5G'yi veremiyorken (4.5G 3-4 diş çekiyor) Vodafone ise NSA 700 üzerinden 5G'yi açmış. Yani Turkcell en azından benim bölgemdeki istasyonu es geçmiş ve bu şekilde kalmış.

Dün ise yine elektrikler kesildi ve yine her zamanki gibi 4.5G yayını tamamen koptu ve 3G'ye geçtim. Bunun üzerine yeniden Turkcell'e ulaştım ve şikayette bulundum. Baktıklarında mevcutta bir kaydımın olduğunu görüntülediler, ben de kaydımın durumunu sordum. Aldığım cevap şu şekildeydi: "Kayıt üzerinden inceleme yapılmış ve bulunduğunuz bölgede şebeke sorunu tespit edilmiş. Bulunduğunuz bölgeyle alakalı mevcut baz istasyonunu daha güçlü hale getirmek veya yeni bir baz istasyonuyla alakalı işlem yapılması planlanmakta. Bu planlama geç olabileceğinden kaynaklı süre iletilemiyor ancak kısa sürede yaşadığınız sorun için çalışmalar yapılacaktır"

Bu noktada Turkcell'in baz istasyonuna dair ne aksiyon aldığı hakkında pek fikrim yok. Bu sebeple ne yapacaklarını kestiremiyorum. Turkcell mevcut istasyonu mu güçlendirecek yoksa yeni bir istasyon mu dikecek anlamıyorum. Şayet ki 2 durumdan biri yaşanacak olsa bile Turkcell çekim gücü konusunda gerçekten de bir aksiyon alıyor mu yoksa sırf beni geçiştirmek adına mı böyle bir şey söylendi? Ne yapacaklar sizce? Bu konuda beklentiye girmeli miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…