Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
Bugün öğlende bir bildirim geldi, ilk kez gördüm bu bildirimi ve daha önce gelmemişti. Açtığımda son birkaç yıla kadar olan attığım bazı story ve postlara telif ihlali bildirimi geldi. Bazı paylaşımlarım bazı ülkelerde yasaklanmış ve Türkiye'de yasaklanan telifler de hesabımdan kaldırılmış. Arkadaşın telefondan benim profile girince de teyit ettim kaldırıldığını. Enteresan olan içlerinde story olarak paylaştığım müzikler de var. Yani Instagram üzerinden bir şarkıyı paylaşmak neden telif yer anlamadım. Bunun sebebini anlamadım, sorun bildirden sorunu ilettim. Sizce bunun sebebi nedir ve başıma iş açar mı?

Dosya Ekleri

• 0737f0b1-a2d5-4aaf-8c51-214c7a626817.webp
    0737f0b1-a2d5-4aaf-8c51-214c7a626817.webp
    421,6 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün öğlende bir bildirim geldi, ilk kez gördüm bu bildirimi ve daha önce gelmemişti. Açtığımda son birkaç yıla kadar olan attığım bazı story ve postlara telif ihlali bildirimi geldi. Bazı paylaşımlarım bazı ülkelerde yasaklanmış ve Türkiye'de yasaklanan telifler de hesabımdan kaldırılmış. Arkadaşın telefondan benim profile girince de teyit ettim kaldırıldığını. Enteresan olan içlerinde story olarak paylaştığım müzikler de var. Yani Instagram üzerinden bir şarkıyı paylaşmak neden telif yer anlamadım. Bunun sebebini anlamadım, sorun bildirden sorunu ilettim. Sizce bunun sebebi nedir ve başıma iş açar mı?
1. Telif Hakkı İhlali Nedenleri:
- Instagram'da paylaştığınız müzikler, telif hakkı sahipleri tarafından korunan içeriklerdir ve bu nedenle ihlal sayılabilir.
- Kullanıcılar, müzikleri sadece belirli platformlar üzerinden paylaşma hakkına sahip olabilirler.

2. Yaşanan Sorun:
- Bildirimlerin gelmesi, sizin paylaşımlarınızın telif hakkı sahipleri tarafından fark edilmiş olduğunu gösterir.
- Bazı içerikler, belirli ülkelerde veya genel olarak platformda yasaklanmış olabilir.

3. Olası Sonuçlar:
- Hesabınız üzerinde, paylaşımlarınız kaldırılmış olabilir ancak bu durumun daha ciddi sonuçları (hesabın kapatılması gibi) genellikle ihlal sayısına ve türüne bağlıdır.
- Eğer daha fazla ihlal bildiriminde bulunulursa, hesabınız risk altında olabilir.

4. Ne Yapmalısınız?
- Süreç Takibi: Sorun bildiriminiz üzerine cevap bekleyin. Durum hakkında bir geri dönüş alabilirsiniz.
- İçeriği Gözden Geçirin: Geçmiş paylaşımlarınızdan telif hakkı ihlali riskini taşıyan içerikleri kaldırmayı düşünün.
- Müzik Kullanımına Dikkat: Gelecekte, yalnızca telif hakkı olmayan veya izin alındığında kullanılabilecek müzikleri tercih edin.

5. Başkalarıyla İletişim:
- Diğer kullanıcıların hesapları hakkında bilgi almak veya endişeleri paylaşmak için sosyal medya platformundaki topluluklar veya destek sayfalarıyla iletişim kurabilirsiniz.

Her ihtimale karşı, içeriklerinizi ve paylaşımlarınızı dikkatle yönetmek önemlidir.