serdar

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba sosyal kullanıcıları, muhtemelen bu önerim ret yiyecek ama yine de önereyim.

18 yaşından küçük kullanıcıların konuları bazen kişisel konular oluyor ve bu duruma da hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum.
Örneğin, vücudumda yağlanma oluyor diye konu açılmış ve kullanıcılar kendi tecrübelerini yazmış. Bazı kişiler krem kullan demiş, konu sahibinin yaşı küçük olması durumunda alerjisi olup olmadığını düşünmeden o kremi kullanabilir. Eğer konu sahibi 18 yaşından küçük ise yanlış karar verebilir. Bu gibi durumlar için konu açarken konu sahibinin yaş aralığı vermesi daha sağlıklı olabilir.

Profilde yaş belirtilsin demiyorum, hassas denilebilecek konu açarken konu mesajında yaş aralığı belirtsin diyorum. "Konu sahibinin yaşı 16-18 arasıdır." gibi olabilir.

Artı -8 Eksi
@Oreki detaylı olarak düşüncenizi yazdığınız için teşekkür ederim. Bazı kelime tercihlerim yanlış olduğu için kendimi tam anlatamamışım. Sizin dediğiniz gibi opsiyonel olması daha uygun.

Zaten o yüzden ilk sayfadaki ilk mesajımda önerinin aslında tutarlılığının olduğunu ama pratikte gerçekleştirmenin epey zor olduğundan bahsetmiştim. Rica ederim.

Kullanıcıya kalmış, sağlığı hakkında bilgi isterken yaşında oynama yapmaz umarım.

Dünyanın hiç bir forumunda yaş seçeneği ile ilgli bir board regülasyonu bulunmuyor.

Bu hususta kullanıcının beyanı esas kabul edilir. Web forumlarından önce BBS vardı. 2000'li yıllar öncesinde. Onlarda bile 1-2 tanesi denedi olmadı, tutmadı.

Bu tür durumlarda kişi kendisi belirtir benim yaşım x diye. Daha mantıklı.

Regüle edemezsiniz. İlla edecekseniz bu sefer de TC-Kimlik istemek zorunda kalır API ile check etmek gerekir. Kimse de o topa girmez. Forumlar anonim ortamlardır.