Planlanmıyor Bazı kurallar fazla ağır değil mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tahir.bin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 714
  • Etiketler Etiketler
    kurallar
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Tahir.bin

Uzman
Yer
Kayseri
Mesela ben bir konuda sadece GIF attım diye 1 saat mute yedim. Maksat içine mizah katmak istemiştim. Ya da konu başlığını kısa yazdığım halde mute yedim. 2 günde toplam 2 mute yedim. Bazen yazım denetiminden cümleyi düzelttiğim halde mute yemişliğim var. Rica etsem yazım kuralları biraz hafifletir misiniz?

1733068561484.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -3 Eksi
Mesela ben bir konuda sadece GIF attım diye 1 saat mute yedim. Maksat içine mizah katmak istemiştim. Ya da konu başlığını kısa yazdığım halde mute yedim. 2 günde toplam 2 mute yedim. Bazen yazım denetiminden cümleyi düzelttiğim halde mute yemişliğim var. Rica etsem yazım kuralları biraz hafifletir misiniz?

Eki Görüntüle 103310
Yazım denetimi neredeyse hiçbir işe yaramıyor, cümle sonuna nokta koyuyor veya büyük harfleri düzeltiyor.
Mesela “Birden fazla cümlenin tek cümleymiş gibi yazımı” konusunda cümlenizde hiçbir virgül olmamasından kaynaklı uyarı yemişsiniz.
Ben de “Şu an” yerine “Şu an” yazdığım için tonca moderasyon mesajı aldım, ne yapayım aklımdan çıkıyor 🤪

Aslında moderasyon ekibi daha önce “O kadar ağır şartlarımız yok, Türkçeyi katletmeyin yeter” gibi bir şey demesine rağmen çok fazla yazım yanlışı uyarısı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
2021'de 1 saat ceza aldığım çok oluyordu, sebebi de virgülden sonra boşluk bırakmamak gibi. Şimdi artık onlar da pek takmıyor bunu. Burada da şu ana kadar hiç ceza almadım. Yazdıklarıma dikkat ediyorum. Buranın Sosyal olduğunu unutmamak gerek. Yazdıklarınızı okumadan göndermezseniz sorununuz hayli azalır.

Aslında az buçuk forum kurallarına hakim olan kişiler için kurallar gayet iyi ve hafif bence. Ufak yanlışlara ceza verilmiyor zaten. Dönüp baktığım zaman bazı mesajlarım moderatör tarafından düzenlenmiş ama uyarı almamışım. İyi niyetle yaklaşıldığı belli.

Yazım denetimi neredeyse hiçbir işe yaramıyor, cümle sonuna nokta veya büyük harfleri düzeltiyor.
Mesela “birden fazla cümlenin tek cümleymiş gibi yazımı” konusunda cümlenizde hiçbir virgül olmamasından kaynaklı uyarı yemişsiniz.

Hocam klavyede virgül tuşu var ancak çalışmıyor. %60 klavye FN tuşuna basıyorum yine olmuyor.

Aslında az buçuk forum kurallarına hakim olan kişiler için kurallar gayet iyi ve hafif bence. Ufak yanlışlara ceza verilmiyor zaten. Dönüp baktığım zaman bazı mesajlarım moderatör tarafından düzenlenmiş ama uyarı almamışım. İyi niyetle yaklaşıldığı belli.

Ben pek hakim değilim kurallara.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt