Merhaba, Techolay, Google ve Youtube gibi sitelere giriş yapabiliyor, kullanabiliyorken; bankacılık uygulamalarını, Steam'i, online oyun uygulamalarını, Cambridge.org'u, Openai.com'u v.b kullanamıyorum. Hizmet aldığım internet operatörünü aradım güvenli internet profilimin olmadığını, faturaların düzenli ödendiğini teyit ettim. Kablolarda da sorun yok, bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ? Daha önce bu tip bir sorun yaşadınız mı ?
Netspeed'de böyle sorunlar olabiliyordu. IP'leri problemli biraz.
TurkNet'e son Technopat olayındaki tavrından biraz kıl kapsam da çok spesifik bir konuda (söylemek istemiyorum) inanılmaz iyiler. O yüzden DSL kullananlara TurkNet öneriyorum.
Bu tür olayları çok yaşadım. Ekip gelecek derler ekip gelmez, gelir işini bilmez mesela bundan önceki operatörümde kabloda en ufak bir sorun olmadığı halde kablo değişecek dediler, değiştirdik çözülmedi hem beni boşuna masrafa soktular hem de 2 hafta süren sorun ben operatör değiştirmesem hala çözülmemişti. Ekipmiş, arıza kaydıymış onları beklersek sonsuza kadar arıza çözülmez sadece sabır testine girmiş oluruz. Ha şunu da ekliyim Netspeed çok iyidir falan demişlerdi forumlarda, ama şimdi IP sorunları olduğunu öğrendim yine şu an ki sorun önceden yaptığım gibi operatör değişimiyle çözülünce dönüş yapacağım.
Arkadaşlar hattımı ADSL'e çevirttirdim ve ADSL modemi hattıma taktım sorun çözüldü, Turknet'i bekliyorum 4 gündür halbuki çözüm yanıbaşımdaymış.
Merhaba, Techolay, Google ve YouTube gibi sitelere giriş yapabiliyor, kullanabiliyorken; bankacılık uygulamalarını, Steam'i, Online oyun uygulamalarını, Cambridge.org'u, Openai.com'u vb kullanamıyorum. Hizmet aldığım internet operatörünü aradım güvenli internet profilimin olmadığını, faturaların düzenli ödendiğini teyit ettim. Kablolarda da sorun yok, bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Daha önce bu tip bir sorun yaşadınız mı?
Modem ayarlarından güvenlik duvarı seviyesini yükseltmiş olabilir birisi. Modem arayüzüne girip bakın güvenlik duvarı seviyesi ne durumda? Orta ve yüksek seçili iken bende de giriş yapılmıyordu bazı sitelere.
Modem ayarlarından güvenlik duvarı seviyesini yükseltmiş olabilir birisi. Modem arayüzüne girip bakın güvenlik duvarı seviyesi ne durumda? Orta ve yüksek seçili iken bende de giriş yapılmıyordu bazı sitelere.
Reklam engelleyen DNS veya uzantı kullanıyor musunuz? Modem üzerinden de değişmiş DNS veya bazı modemlerde yazılımsal reklam engelleyici oluyor. Reklam engelleyen bu uzantı veya ayarlar, sitenin düzgün çalışmasını engelleyebiliyor.
Mesela AdGuard'ın genel DNS'ni reklam engelliyor diye Instagram fenomenleri paylaşmıştı. Bu DNS işe yarasa da çoğu siteyi bozuyor.
Yukarıda açık olan şeyleri kapadıktan sonra sorun yaşadığınız sitede CTRL+F5 yapın. Çözülmezse o site özelinde çerezleri temizlemeyi deneyin. Ayrıca farklı bir tarayıcıda da deneyin.
Bazı sitelerde yaşanan erişim sorununu Cloudflare DNS ile de çözebilirsiniz. Modem üzerinden değiştirmek yerine tarayıcı güvenlik ayarlarından değiştirin. Bilgisayardaki tüm tarayıcılarda bu özellik var. LibreWolf ve Mullvad hariç. Onlarda gizlilikten dolayı ayarlar kaplı ve biraz uğraşmanız gerekiyor. Telefonda da bazı küçük tarayıcılar hariç hepsinde bu ayar var.
Cloudflare, Next ve AdGuard DNS'lerinin İstanbul sunucuları var. AdGuard DNS tercih edilecekse reklam engelleme içermeyeni tercih edin.