Çözüldü Bazı sitelere giriş yapılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 270
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

270

Çalışkan
Merhaba, Techolay, Google ve Youtube gibi sitelere giriş yapabiliyor, kullanabiliyorken; bankacılık uygulamalarını, Steam'i, online oyun uygulamalarını, Cambridge.org'u, Openai.com'u v.b kullanamıyorum. Hizmet aldığım internet operatörünü aradım güvenli internet profilimin olmadığını, faturaların düzenli ödendiğini teyit ettim. Kablolarda da sorun yok, bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ? Daha önce bu tip bir sorun yaşadınız mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu tür olayları çok yaşadım. Ekip gelecek derler ekip gelmez, gelir işini bilmez mesela bundan önceki operatörümde kabloda en ufak bir sorun olmadığı halde kablo değişecek dediler, değiştirdik çözülmedi hem beni boşuna masrafa soktular hem de 2 hafta süren sorun ben operatör değiştirmesem hala çözülmemişti. Ekipmiş, arıza kaydıymış onları beklersek sonsuza kadar arıza çözülmez sadece sabır testine girmiş oluruz. Ha şunu da ekliyim Netspeed çok iyidir falan demişlerdi forumlarda, ama şimdi IP sorunları olduğunu öğrendim yine şu an ki sorun önceden yaptığım gibi operatör değişimiyle çözülünce dönüş yapacağım.

Arkadaşlar hattımı ADSL'e çevirttirdim ve ADSL modemi hattıma taktım sorun çözüldü, Turknet'i bekliyorum 4 gündür halbuki çözüm yanıbaşımdaymış.
Problem DNS kaynaklı gibi duruyor. Modem üzerinden DNS değiştirerek tekrar deneyip sonucu bizimle paylaşırsan iyi olur.

C:\Windows\System32\drivers\etc dizinindeki host dosyasını kontrol eder misiniz?

İfadeler: 270
"Hizmetlerden DNS istemcisini devre dışı bırakıp deneyin" diyeceğim, ama bütün cihazlarda olduğunu belirtmişsiniz. Hadi diyelim bilgisayar düzeldi, diğer cihazlarda problem devam edecek. Bence internet sağlayıcınızla tekrar görüşüp kayıt açtırın; internet sağlayıcısıyla ilgili bir sorun gibi duruyor.

İfadeler: 270
IP adresini sorgula, bazı IP adresleri yurt dışı gözüktüğü için bazı sitelerde giriş engeli yapabiliyor. Sarı siteye gir orada uyarı verirse kontrol edersin.

Türkiye'de daha önce ISS şirketinde çalıştım. Hep sorunlar bu sebepten dolayı oluyordu sende bir kontrol et.

ISS değiştirmeyi deneyeceğim böyle durumlarda düzelecek düzelecek denilir gelen ekipler sorun yok der rezilliğin daniskası yaşanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…