Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Turti

Çalışkan
Kablonet altyapım olmadığı için yapamıyorum maalesef :/ Öncesinde de VSOL rehberi yapmak istiyorum.

@Recep Baltaş hocam sizde BE88U kullandığınız sormak istediğim bir konu var. Ben ilk kurulumu kablosuz olarak yapmıştım ve Wi-Fi ile sorunsuz kullanıyorum.

Ancak LAN kablosu ile bağlamam gereken PC var. Fakat nedense lan üzerinden internet bağlantısı yapamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir, bu konuda yönlendirebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bağlı olan PC'de bir tepki oluyor mu peki Ethernet kablosunu takınca?

SKYWORTH modemde DHCP'yi kapattım. Sorunu bu şekilde çözebildim :) Şu anda LAN üzerinden sorunsuz bağlantı yapabiliyorum. Gösterge panelinde portlar aktif olarak görünüyor.

Bu arada bilgi amaçlı olarak şunu da eklemek istiyorum. Kablonet'in vermiş olduğu modemi bridge moduna almadan önce kablosuz bağlantı özelliğini de kapatıyorum.
Çünkü bridge moda geçtikten sonra, SKYWORTH modem ile internete artık hem kablolu ve hem kablosuz olarak bağlanamıyorsunuz. Sadece WAN olarak yönlendirme yapıyor.
Ancak kablosuz bağlantı özelliğini kapatmazsanız, sinyal vermeye devam ettiği için daha önce bu modeme bağladığınız cihazlar hala öncelik olarak SKYWORTH modeme bağlanmaya çalışıyor. Çakışmayı engellemek için her şeyi kapattım.
BE88U ana router mı? Bağladığınız PC IP alıyor mu?
Kablonet'in vermiş olduğu SKYWORTH modem bridge moduna aldım. Bu modemden Asus'a WAN portundan interneti veriyorum. Bütün kablolu ve kablosuz bağlantıları BE88U ile yapmak istiyorum. Kablosuz ile sıkıntı yok ama kablo ile IP bile alamıyor.

Şu anda kör tavsiye yapıyorum ama sorun DHCP ile ilgili büyük ihtimalle. SKYWORTH'de açıksa ASUS'ta kapalı olmalı.
Bunu denemeden önce bir şeyden daha bahsetmek istiyorum hocam.

ASUS' un kontrol panelinde bütün portların durumunu gösteren bir bölüm var. Orada sadece WAN portu yeşil görünüyor. LAN portları üzerinden 2 PC kablo ile bağlı olmasına rağmen, o panalde herhangi bir tepki yok.

Bağlı olan PC'de bir tepki oluyor mu peki Ethernet kablosunu takınca?

SKYWORTH modemde DHCP'yi kapattım. Sorunu bu şekilde çözebildim :) Şu anda LAN üzerinden sorunsuz bağlantı yapabiliyorum. Gösterge panelinde portlar aktif olarak görünüyor.

Bu arada bilgi amaçlı olarak şunu da eklemek istiyorum. Kablonet'in vermiş olduğu modemi bridge moduna almadan önce kablosuz bağlantı özelliğini de kapatıyorum.
Çünkü bridge moda geçtikten sonra, SKYWORTH modem ile internete artık hem kablolu ve hem kablosuz olarak bağlanamıyorsunuz. Sadece WAN olarak yönlendirme yapıyor.
Ancak kablosuz bağlantı özelliğini kapatmazsanız, sinyal vermeye devam ettiği için daha önce bu modeme bağladığınız cihazlar hala öncelik olarak SKYWORTH modeme bağlanmaya çalışıyor. Çakışmayı engellemek için her şeyi kapattım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm