Makaleler
1
Yer
İstanbul
Satın almış olduğun Beko FitFry fırın bugün kuruldu ama fırında bir gariplik sezdim. Pişirme esnasında olsun olmasın fırın sürekli şekilde kapağının üst kısmından dışarıya hava üflüyor, araştırdığım kadarıyla soğutma fanı olduğu bilgisine ulaştım ama soğutma fanı neden pişirme esnasında çalışır çözemedim. Konu hakkında bir fikriniz varsa çok sevinirim.

Bir fırında sogutma fanı olduğunu ilk kez duygum. Fırınlardaki tek fan içinde bulunur. Onu kast ediyorsanız hemen anlatayım.

O kısım zaten açık yapıda yapılmış. Normalde ankastre olmayan fırınlarda aynı ızgara yapısı arka tarafta bulunur. Bu üründe kapagın üst kısmına gizlemişler. Yemek pişerken ısının bir kısmı buradan tahliye edilir. Yoksa hava akışı sağlanmadığı için homojen bir pişme olmaz.

Özellikle fan kullanımı olan programlarda üflemenin belirgin olması normaldir. Endişe etmeye gerek yok. Fan niye çalışıyor derseniz içerdeki ısıyı dağıtmak için kullanılıyor. Türbülans gibi düşünün. Hamur işlerinde ve et yemeklerinde kurumaması için önemli.

Ah bir de bunları anlatacağım bir hanımım olsaydı çok güzel olurdu...

Bir fırında sogutma fanı olduğunu ilk kez duygum. Fırınlardaki tek fan içinde bulunur. Onu kast ediyorsanız hemen anlatayım.

O kısım zaten açık yapıda yapılmış. Normalde ankastre olmayan fırınlarda aynı ızgara yapısı arka tarafta bulunur. Yemek pişerken ısının bir kısmı buradan tahliye edilir. Yoksa hava akışı sağlanmadığı için homojen bir pişme olmaz.

Özellikle fan kullanımı olan programlarda üflemenin belirgin olması normaldir. Endişe etmeye gerek yok. Fan niye çalışıyor derseniz içerdeki ısıyı dağıtmak için kullanılıyor. Türbülans gibi düşünün. Hamur işlerinde ve et yemeklerinde kurumaması için önemli.

Ah bir de bunları anlatacağım bir hanımım olsaydı çok güzel olurdu...

Fırın içerisindeki büyük fandan bahsetmiyorum fırının üstünde de bir fan var ama iç kısma üflemiyor dışarıya üflüyor tam olarak çözemedim bu fırını.

Onu şöyle anlarız. Fansız olan alt ve üst kısımdan pişirme modunda boş çalıştırın. Hava akışında azalma yoksa herifle harbiden fırına bir nedenden ötürü pişirmeyle alakası olmayan fan koymuşlar demektir. Bir fırını niye soğutma ihtiyacı olur ki?

Azalıyorsa arka tarafta bulunan fanla bağlantılı. Yukarıda yazdığım yorum geçerlidir.

Onu şöyle anlarız. Fansız olan alt ve üst kısımdan pişirme modunda boş çalıştırın. Hava akışında azalma yoksa herifle harbiden fırına bir nedenden ötürü pişirmeyle alakası olmayan fan koymuşlar demektir. Bir fırını niye soğutma ihtiyacı olur ki?

Azalıyorsa arka tarafta bulunan fanla bağlantılı. Yukarıda yazdığım yorum geçerlidir.

Fırının pişirme işlemi az önce bitti hala fan çalışıyor bir süre bekleyeceğim eğer fan fırın soğuduğu haldede çalışmaya devam ederse son kez fansız modda deneyeceğim.

30-35 dakikadır fırın kapağı kapalı şekilde bekledi ve fan durdu. Muhtemelen gerçekten soğutma yapıyor ama hala anlamadığım şey bu soğutma görevini neden pişirme sırasında yapıyor.

Son düzenleme: