Konunun hortlaması gerekirse yeniden açsınlar. Hortlatınca ana menüye tekrar çıkmaz 2-3 yıllık konu, yenisi açılırsa ana menüye de çıkar, herkes görebilir.
Forum 1 yılı yeni devirdi, yıllar geçen konularda kilitlenme olabilir ama bu forumda henüz çok derinden hortlatılabilecek bir konu yoktur herhalde. Çok süre geçen konular olmadığı için pek gerekli özellik gibi gelmedi bana.
Ben bu konuya şu anlık katılmıyorum çünkü forum 6-7 senelik bir forum değil ve en basitinden biri bir ürünü burada ki tavsiyeyle almıştır ve sen o kişinin sorduğu soruları ürünün yerine getirip getirmediğini merak ettiğin için ona sorabilirsin. Hatta genelde çoğu hortlatılan konu kullanıcı deneyimi üzerine oluyor ya da o konuda çözüm bulamayıp ilerleyen zamanda çözüm bulup bulmadığını sormak için hortlatılıyor.
Konunun hortlatılması çok da büyük dert değil, ayda yılda bir gerçekleşiyor bu durumlar. Bazen hortlatılması gerektiği de oluyor gerek yok bu öneriye o yüzden.
Konu kitleme yapacaklarını sanmıyorum. Atıyorum A adlı sorunu B ile çözen bir üye ama bu çözümü denemesine rağmen olmayınca farklı bir çözüm bulan kişi o konunun altına çözümünü yazabilir. Zaten Google'da aratınca bu sorun, çözüm etiketleri öne çıkarıyor. Yani her türlü foruma yarıyor. Forumda konu kilitleme tamamen forumun zararına bir şey.
Konunu kilitlenmesi yerine bu konu çok uzun zamandır aktif değil, yeni yorum yapmak istediğine emin misin diye sorulup, eğer yorum gereksizse kullanıcıya uyarı/ceza verilebilir.
Çok gereksiz, konu hortlatma yasak bir şey değil de @HDDKullanıyorum'ın da dediği gibi ayda yılda bir oluyor böyle şeyler. Konuya sonradan cevap gelebilir, belli olmaz.