DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Evet dostlar, fotoğraf çekmek benim sadece hobim. Ne profesyonelim ne de uzay fotoğrafçısı. Sadece hoşuma gidiyor ve ben de elimden geldiğince o soğuk uzayı keşfetmeye çalışıyorum. Sizler icin birkaç sey hazırladım. :alien:

Hadi gelin çektiğim basit, amatör fotoğraflarla uzayı inceleyelim, beraber öğrenelim. :)

Önce Samanyolu'ndan başlayalım:

1000243244.webp

DSCF0442 (1) (1).webp

Şimdi biraz daha uzaklara gidelim. 2.537.000 ışık yılı kadarcık uzaklardan gelen fotonların kamera sensörüme çarpan görüntüsünü inceleyelim. :)

DSCF0436 (1).webp

1000243249.webp

Output1752110542467 (1).webp

Bu kadarcıktı. Uzayda küçük bir gezintiye çıktık ve bitti. :cool::alien:

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam fotoğrafları hangi cihazlar ile nasıl çektiğinizi merak ettim, eminim merak eden birçok kişide vardır, bu fotoğraflar ile alakalı olarak başka bir konu açıp orada bunlardan detaylı olarak bahsedip bizleri bilgilendirirseniz de çok güzel olur, teşekkürler.

Bu arada fotoğraflar çok güzel, takibe de aldım hocam sizi.

Uzayda küçük gezinticiğe çıktık hocam bir gezinti bide gezinticik var:alien::alien: Elinize sağlık.

Zamanla daha farklı yerlere de gideriz :)

Bu gezegenlerde uzaylı vardır benca. 😁

Kesin vardır bir seyler :D

Hocam fotoğrafları hangi cihazlar ile nasıl çektiğinizi merak ettim, eminim merak eden birçok kişide vardır, bu fotoğraflar ile alakalı olarak başka bir konu açıp orada bunlardan detaylı olarak bahsedip bizleri bilgilendirirseniz de çok güzel olur, teşekkürler.

Bu arada fotoğraflar çok güzel, takibe de aldım hocam sizi.

Elbette, bununla ilgili bir konu kesinlikle gelir. Ilk Samanyolu fotoğrafı Samsung S23 FE'yle yani bir telefonla çekildi. Diğerleri de Fujifilm X-S20 ve XF16-80 F4 lensle.

Cok teşekkürler hocam :) elimde daha çok ışık toplanmış, 3 katı daha uzun pozlanmis bir kare vardı aslında fakat M31'in merkezi disinda kayma cok bariz oldugu icin 20 fotoğraflık pozlama uzerinden gittim. Hem yıldızları tanimlayip hem de telefondan editlemek kabus gibi ama tamamladığımda kendi çalışmam uzerinden bir Andromeda ve çevresi adlı yıldız haritası yayinlayacagim :)