Videoda BGBM'nin 55TL'lere kadar çıktığını gösteriyor fakat benim kanalımda aynı dakikada bir videonun görüntülenme ve izlenme saati aynı olduğu halde BGBM gelirim 19TL olarak gözüküyor bunun sebebi nedir? Aynı şekilde aynı değerlere sahip videosu 5.500 TL getirirken benim gelirim 1.900 TL olarak gözüküyor. 2 Katından daha fazla bir fark bana çok saçma geldi.
YouTube BGBM (Brüt Gelir Bütünlüğü Modeli) birçok faktöre bağlı olarak değerlendirilir. Gelir farklarının çeşitli sebepleri olabilir. İşte incelemen için bazı adımlar ve faktörler:
1.
Kanal Abone Sayısı ve İzleyici Kitlesi
- İzleyici kitlenizin demografisi (yaş, cinsiyet, lokasyon) BGBM'yi etkileyebilir. Reklamverenler belirli demografik gruplara daha fazla bütçe ayırıyor olabilir.
2.
Rekabetçi Reklam Alanı
- O anki reklam rekabet durumu, belirli bir video için daha fazla veya daha az kazanç sağlayabilir. Yüksek rekabetli bir konuda içerik üretenler genellikle daha fazla gelir elde eder.
3.
Reklam Türleri
- Videolarınızdaki reklam türleri (örneğin, banner, video reklamlar, sponsorlu içerik) ve izlenme sayılarına göre değişiklik gösterebilir. Farklı reklam türleri farklı gelirler getirebilir.
4.
Video Süresi ve İzleme Süresi
- Daha uzun videolar genellikle daha fazla reklam yerleştirilmesine olanak tanır ve bu da potansiyel geliri artırabilir. İzleme süresi de önemli bir faktördür, çünkü daha uzun izleme süresi, daha fazla reklam gösterimi sağlar.
5.
Geçerli Reklam Kullanımı
- Videolarınızda dikkat çekici, izleyicilerin ilgisini çeken içerikler kullanmak ve onları izlemeye teşvik etmek reklam gösterimleri ve dolayısıyla geliri artıracaktır.
6.
Çevrim içi İçerikler ve İlgili Trendler
- Popüler trendlere veya olaylara odaklanan içerikler daha fazla izleyici çekebilir ve dolayısıyla geliri artırabilir.
7.
Geçmiş Performans
- Kanalların geçmişteki performansı da gelir üzerinde etkili olabilir. Önceki videolarının performansı ve kanal geçmişi, algoritmanın daha yüksek veya düşük gelir getirmesine neden olabilir.
Önerim, videolarınızı ve izleyici istatistiklerinizi dikkatlice analiz etmeniz ve bu faktörleri göz önünde bulundurmanızdır. Daha fazla detaylı bilgi almak isterseniz, lütfen mevcut videolarınızın performans ölçümlerini paylaşın.