Big Linux'a bir şans verin

ZalimBey

Uzman
Merhaba,

Tesadüfen karşılaştığım bu dağıtımı kendi bilgisayarımda deneme fırsatı buldum. Açıkçası, ilk başta çok büyük bir beklentim yoktu ama düşündüğümden çok daha iyi bir deneyim sunduğunu söyleyebilirim. Yalnız, ekran kartıyla ilgili ufak bir sorun yaşadım. Neyse ki yapay zekâ yardımıyla sorunun çözümünü bulabildim ve kısa sürede hallettim. Hem oyun oynayan hem de dizi/film izleyen biri olarak dağıtımın genel kullanımından oldukça memnun kaldım.

Günlük kullanımda da beni rahatsız eden ciddi bir sorunla karşılaşmadım.
Kısacası, yeni bir Linux dağıtımı denemek istiyorsanız bu dağıtıma bir şans vermenizi tavsiye ederim. Benim açımdan beklediğimden çok daha olumlu bir deneyim oldu.

Bana kalsa bol bol Linux denerim fakat sıkıntı NTFS ve EXT4 farkı. Dizüstü bilgisayarımda tek bir SSD yuvası var ve W11 kurulu, bir deneme yapmak istediğimde diski tamamen silip EXT4 kurmak gerekiyor. Bu sebeple de dosya sistemi aslında başka sistemler denememin önüne geçiyor.

Bir gün eve dönüp masaüstü bilgisayar kullanabildiğimde veya yeni bir SSD alırsam -şu anki DRAM ve NAND fiyatlarıyla mümkün değil- bayağı bir çeşit Linux deneyeceğim.

Bence yeni distrolara da biraz şans vermek lazım. Bu açıdan denemekte kesinlikle fayda var diye düşünüyorum.

Haklısınız

Fazla linux denedim şuanki durumumda Zorin OS beni baya idare ediyor.
Evet, onu da denedim ama benim bilgisayarımda biraz ağır çalışıyordu. Özellikle bazı işlemlerde ve oyun tarafında beni bayağı yordu.

(Dipnot: Çok iyi bir Linux kullanıcısı değilim, hâlâ öğrenmeye çalışıyorum.)

Manjaro tabanlı sanırım şans verilebilir o yüzden. Fakat Arch, Cachy veya Manjaro değil de neden bu dağıtımı tercih edeyim, bu da önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…