Detaylar
Kim cevapladı?Hocam gayet güzel netler. Coğrafya yapamıyorsan çalıştırırım.Bu deneme bugün eve girdiğim bir denemeydi.
Toplam net: 88
- Matematik: 27
- Fen: 12
- Sosyal: 14 -sadece coğrafyadan soru kaçırıyorum, çünkü çalışmadım.
- Türkçe: 35
O değil de benim türkçe olmuyor kesinlikle. Yok oku oku olmuyor. Dün töder tyt ye girdim türkçesi dehşet zordu.
seeraddar
Yetkin
Sadece üşeniyorum, sıkıcı bir ders. Genel olarak hem TYT hem AYT branşlarına başladığım zaman sıkıla sıkıla bir şekilde yaparım, çünkü bayağı bir vaktim kalmış olacak.
O değil de benim Türkçe olmuyor kesinlikle. Yok oku oku olmuyor. Dün töder TYT'ye girdim türkçesi dehşet zordu.
Paragraf mı, dil bilgisi mi?
Sıkıcı ders ok. Ama soruları basit coğrafyanın 1-2 konusunun videolarını bile izlesen beleş 5 net geliyor az net değil.Sadece üşeniyorum, sıkıcı bir ders. Genel olarak hem TYT hem AYT branşlarına başladığım zaman sıkıla sıkıla bir şekilde yaparım, çünkü bayağı bir vaktim kalmış olacak.
Paragraf. LGS zamanı da yapamıyordum şimdi de yapamıyorum. Dil bilgisi gene iyi zamanında türkçede konuları dinliyordum da ama paragraf olmuyor. Bir paragraf testi çözsem yarısından fazlası yanlış geliyor.
seeraddar
Yetkin
Paragrafta genel olarak iki tip soru vardır: yorum katacağın ve katmayacağın sorular.Paragraf. LGS zamanı da yapamıyordum şimdi de yapamıyorum. Dil bilgisi gene iyi zamanında türkçede konuları dinliyordum da ama paragraf olmuyor. Bir paragraf testi çözsem yarısından fazlası yanlış geliyor.
Yorum katmayacağın sorularda, şıklara bakarken o şıklardaki kelimelerin hepsi metinde geçmeli ya da metindeki kelimelerle eş anlamlı olmalı.
Örneğin, metinde “arabalar iyidir” diye bir ifade yoksa ama şıklarda bu geçiyorsa, o şık ne kadar uyumlu görünürse görünsün yanlıştır. Bunu aklında tut.
Yorum sorularında ise iş tamamen senin okuduğunu anlama becerine kalmıştır. Ben kitap okuyorum ve gerçekten faydasını gördüm. Küçüklüğümden beri kitap okumamın etkisiyle, ilk paragraf denememde 30 sorudan 25’ini doğru yapmıştım. Bu yüzden okuduğunu anlama yönünü geliştirmen çok önemli.
Eğer metni okuyup hiçbir şey anlamıyorsan, sadece makale okumaya başla. Çünkü kitap okumak o durumda sana fazla bir şey katmaz. Paragraf metinleri genelde makalelerden alındığı için, makale okudukça o tarz metinlere alışırsın.
Ayrıca, zor seviye bir kaynaktan başlamanı önermem. Kolay → Orta → Zor şeklinde ilerlemen daha doğru olur. Her seviyeden bir kaynak çözmeye çalış.
Paragrafı ilk defa çözmeye başlarken, her gün en az 40 soru çöz.
Daha sonra alıştıkça, 20-10 soruya düşürebilirsin.
Bu ilk süreçte amacın öğrenmek, soru tarzlarına alışmak olmalı.
Ayrıca, paragrafın soru köklerine ve başlıklarına alışmak için Emekli Taştan’ın 39 Günde Türkçe Kampı çok faydalı. oradan paragrafın başlıklarıyla ilgili videolar izleyebilirsin.
Kendisi her başlığı anlattıktan sonra 15’e yakın soru çözüyor, diğer hocalar gibi 2-3 soruyla geçmiyor.
Üstelik çözdüğü sorular Bilgi Sarmal’dan alındığı için kaliteli sorularla pratik yapmış oluyorsun.
Hallederim aslında ama önümüzde sadece 7 ay kalmış tyt konuları ayt konuları derken yetişmeyecek...Paragrafta genel olarak iki tip soru vardır: yorum katacağın ve katmayacağın sorular.
Yorum katmayacağın sorularda, şıklara bakarken o şıklardaki kelimelerin hepsi metinde geçmeli ya da metindeki kelimelerle eş anlamlı olmalı.
Örneğin, metinde “arabalar iyidir” diye bir ifade yoksa ama şıklarda bu geçiyorsa, o şık ne kadar uyumlu görünürse görünsün yanlıştır. Bunu aklında tut.
Yorum sorularında ise iş tamamen senin okuduğunu anlama becerine kalmıştır. Ben kitap okuyorum ve gerçekten faydasını gördüm. Küçüklüğümden beri kitap okumamın etkisiyle, ilk paragraf denememde 30 sorudan 25’ini doğru yapmıştım. Bu yüzden okuduğunu anlama yönünü geliştirmen çok önemli.
Eğer metni okuyup hiçbir şey anlamıyorsan, sadece makale okumaya başla. Çünkü kitap okumak o durumda sana fazla bir şey katmaz. Paragraf metinleri genelde makalelerden alındığı için, makale okudukça o tarz metinlere alışırsın.
Ayrıca, zor seviye bir kaynaktan başlamanı önermem. Kolay → Orta → Zor şeklinde ilerlemen daha doğru olur. Her seviyeden bir kaynak çözmeye çalış.
Paragrafı ilk defa çözmeye başlarken, her gün en az 40 soru çöz.
Daha sonra alıştıkça, 20-10 soruya düşürebilirsin.
Bu ilk süreçte amacın öğrenmek, soru tarzlarına alışmak olmalı.
Ayrıca, paragrafın soru köklerine ve başlıklarına alışmak için Emekli Taştan’ın 39 Günde Türkçe Kampı çok faydalı. oradan paragrafın başlıklarıyla ilgili videolar izleyebilirsin.
Kendisi her başlığı anlattıktan sonra 15’e yakın soru çözüyor, diğer hocalar gibi 2-3 soruyla geçmiyor.
Üstelik çözdüğü sorular Bilgi Sarmal’dan alındığı için kaliteli sorularla pratik yapmış oluyorsun.
seeraddar
Yetkin
Hallederim aslında ama önümüzde sadece 7 ay kalmış TYT konuları AYT konuları derken yetişmeyecek...
7 ayda sıfırdan tıp kazanan bir adam tanıyorum.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Sonlara yakın veya şimdi çalış AYT'ye tam geçmeden.
Geometri.
Fizik.
Genel eksiklerini biliyorsun zaten. Önceki denemeyle benzer. Ancak geo çözmeden bu matematik neti çok iyi. Türkçen muazzam. Eksiklerin kapanır denemelerle. Yanlış ve boşlarına iyi bakarsan bu iş tamamdır.
seeraddar
Yetkin
Hocam, Türkçem çok iyi sayılmaz. Mesela “Aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?” tarzı sorularda, normalde biri şıkları tek tek okuyup “Bu çıkarılır, bu da çıkarılır, bu çıkarılamaz.” diye düşünür ya, ben öyle yapamıyorum. Ben hiçbirini çıkaramıyorum. Ya da en fazla bir iki tanesini çıkarabiliyorum. Sonrasında kalan şıklara bakıyorum, içlerinden en alakasız olanı seçiyorum.Genel eksiklerini biliyorsun zaten. Önceki denemeyle benzer. Ancak geo çözmeden bu matematik neti çok iyi. Türkçen muazzam. Eksiklerin kapanır denemelerle. Yanlış ve boşlarına iyi bakarsan bu iş tamamdır.
Daha sonra paragrafı tekrar inceliyorum. Seçtiğim şıkkın paragrafta gerçekten olmadığından emin olunca onu işaretleyip geçiyorum. Çünkü bazen paragraftaki anlamla şıklardaki ifade o kadar alakasız oluyor ki, bu yöntemle ilerliyorum. Şimdiye kadar da bu şekilde çözdüm. Umarım sınavda patlamam.
3 ayda halledeceğim.
Bu da 2 ay.