Bilgisayar açılırken siyah ekran veriyor

Mergen

Çalışkan
Parolayı girdiğimiz arayüz gelecekken siyah ekran geliyor. Mouse ile rastgele tıkladığım zaman imleç donarak hareket ediyor. Klavye ışıkları yanıp sönüyor. Ayrıca ilk defa başıma gelmiyor 3. oldu bu format atmaktan sıkıldım artık. İlk hatayı da Windows 10'da almıştım.

Denediğim şeyler:
  • Farklı hard diske kurulum yaptım
  • Ctrl+Alt+Del çalışmıyor
  • Güvenli modda başlatılamıyor.
Not: Tam şimdi konuyu yazarken birden ekran geldi ve dwm.exe hatası geldi. Daha önce de aynısı olmuştu, hatayı geçtikten sonra siyah ekran durumu devam etti ve açılmadı. Hatanın resmini aşağıya ekliyorum. Bu sefer hatayı geçmeden bekleyeceğim olası çözüm önerileriniz için.

17203614714518707619871797641207.webp

Windows 11 kullanmaya başladığımdan beridir şu "Unknown Hard Error" hatalarından bıkkınlık geldi. Durup dururken bile çıkıyor bazen bu hatalar, hep format atarak çözdüm bu sorunu.

Bu hatayı ilk aldığımda Windows 10'da vermişti. 2'dir de Windows 11'de oluyor. Niye oldu onu da çözemiyorum, tam kafayı yemelik. Sürekli formatla nereye kadar?

Bu hatayı ilk aldığımda Windows 10'da vermişti. 2'dir de Windows 11'de oluyor. Niye oldu onu da çözemiyorum, tam kafayı yemelik. Sürekli formatla nereye kadar?
Saçma saçma sürücülere ve programlara veriyor bu hatayı, ben genelde explorer.exe için bu hatayı aldım hep. İlk defa da Windows 11'de gördüm bu hatayı.

DWM bir Windows bileşeni. Adı a da Desktop Window Manager. Bu bileşen hata veriyorsa sebebi genelde dahili GPU sürücüsü. Ayrıca sisteme bir tema uygulaması kurmuyorsunuz değil mi?

İlk kullandığım Windows 10'da bu debloater araçlarını kullanmıştım ve Nvidia resmi GPU sürücüsü kuruluydu. Uzun süre hiçbir sıkıntı yoktu.

Bundan sonra 2 defa Windows 11 formatı attım. İkisinde de Ognitorenks kullanmıştım. Ayrıca yine resmi Nvidia sürücüsü kuruluydu (Ekran kartı eski olduğundan güncelleme almıyor yani sürücüler de aynı). Ayrıca birinde Windows update açık, diğerinde kapalıydı.

Onun dışında herhangi bir ayarı ile oynamadım ancak ben bu hafifletme uygulamalarından olduğunu zannetmiyorum. Çünkü ilk kurduğum Windows 10'u dediğim gibi uzun yıllar kullandım ve birden bu hatayı verdi. O günden beridir de bu hatayı alıyorum. Dediğim bu süreç yaklaşık 2 hafta civarı

Ne yapacağımı şaşırdım artık. 😔

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt