Bilgisayar almaya gerek var mı?

Merhaba.

Elimde 2 GB DDR3 RAM var. Diğer parçaları da çok eski. Bilgisayarda bir şeyler bakıyorum, haber gibi şeyler. Oyunlar sıktı ve bilgisayarda yaptığım her şeyi telefondan da yapabiliyorum. Telefon ekranı küçük ama film de izliyorum. Okunaklı oluyor zaten.

Telefonum: Samsung Galaxy A35 256 GB.

Dediğim gibi sadece internette sörf yapmaktan başka bir işim olmuyor. Bilgisayar teklemeye başladı, ne zaman bozulur bilmem ama yeni bilgisayar almaya değer mi? Aslında bilgisayarla alakam yok. Office işlemlerimi şu anki bilgisayarla yapıyorum. Bilgisayarı yenilemek gereksiz mi?

Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun sarmıyor, yazılım gibi uğraşlarımda yok. Sadece internet bakıyorum. Sadece bu bilgisayarı kullanıp, başka bir bilgisayar almasam nasıl olur?

İyi Sosyaller.

Bahsettiğin kullanım senaryosuna sahibim ben de hemen hemen. Tablet+telefon gündelik hayatımda yeterli oluyor, bence senin için de gereği yok gibi gözüküyor.

Telefon sana yeter dersen, ben yine güncelleme yapmak istiyorum. Elindeki sistemi sat, laptop al; daha iyi olur. Dışarıda kullanırsın, masaüstü oyun ve render için önemli.

Yeni bilgisayar almaya gerek yok zaten ihtiyacını görüyorsa. Dediklerine bakacak olursak en lüks olarak uygun fiyatlı bir tablet alabilirsin( mesela: tab a9) office uygulamalarını daha rahat kullanmak amacıyla ya da dizi/filmleri daha rahat izleyebilme adına. He dersinki telefondanda rahat yapabiliyorum dersen tabletede gerek olmaz.

Bütçe işi, keyif işi, ihtiyaç işi. Biz ne desek boş. Yine de bu yaptığınız işler için güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız yok zaten, ikinci el-sıfır ya da karışım parçalardan toplayacağınız 10 binlik bir sistem bile elinizin altında bulunması çok işe yarayabilir, tabii bu yine 10 binin size ne ifade ettiğine bağlı.

Office üzerinde detaylı bir çalışma yapıyorsan giriş seviyesi bir bilgisayar yeterli olabilir ama yüzeysel bir çalışma yapıyorsan orta segment bir tablet işini görecektir düşüncesindeyim.

Almak için almak tüketim çılgınlığı ve müsrifliktir şu an kullandıkların ihtiyacını gideriyorsa yenisini almak gereksiz. Mesela ben son 20 küsur senedir 5 telefon değiştirdim 4 kırıldı o kırılanlar kırılmasaydı sayı en fazla 3 olurdu

Telefon işimi görüyor. Bilgisayarda ne yaparsam, aynısını telefonda yapıyorum. O da internette sörf yapmak.
Telefonda her şeyi yapıyorsan ve büyük ekran istiyorsan Tab A9+ alabilirsin.
Tablet düşünmüyorum. Telefon kafi.
İnternette sörf yapsın ve office işlemleri yapsın yeter.

O zaman Office işlemleri yapacak bir PC lazım size. En mantıklısı eskici olur, bilgisayarcı olur oralara gidip en fazla 1000 TL'ye laptop alman.(Windows 10 LTSC'ya da Linux kurabileceğin) o laptopların sana çok rahat yeteceğini düşünüyorum. 300 TL'ye de bulabilirsin ama özellikleri biraz iyi olsun Win 95 neslinden alma bir diğer seçenek ise şu anki PC i geliştirmek.
RAM'i artırırsın, HDD varsa SSD eklersin vs vs.
yani sana kalmış bir şey aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…