Bilgisayar BIOS sıfırlama sonrası otomatik olarak Smart Fan açık şekilde nasıl başlatılır?

MasterKing25

Yetkin
Yer
Erzurum
Merhaba.

Lian Li Lancool 207 kasayı kullanıyorum fakat her BIOS sıfırlama işlemini yaptığımda otomatik DC modda ve Smart Fan teknolojisi kapalı bir şekilde PC başlatılıyor. Bu da PC'nin çok fazla sesli fanlara sahip olmasını sağlıyor. Her seferinde kendim elle PWM moduna alıyor, Smart Fan modunu aktif ediyorum. Acaba bu kasanın fanlarını nasıl PWM modda ve Smart Fan modunda başlatabilirim doğrudan BIOS sıfırlanınca?

Ayrıca son bir sorum var. Bu kasanın fan kontrolcüsü var mı? Ben ilk aldığımda fan kontrolcüsü yoktu fakat önceki kullandığım Dark marka kasada bile varken bu kasada olmayınca acaba eksik bir ürün mü yolladı diyorum QP Bilişim.

Öğrenmek adına sizlere sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'un varsayılan ayarlarına müdahale edemezsiniz, anakartınızın fan kontrol programını kurup ayar yaparsanız BIOS sıfırlama sonrası program devreye girdiğinde fan ayarları tekrar uygulanır, yani program yönetir, BIOS'tan ayarlamaya gerek kalmaz.

Peki fanların bağlantılarının doğru yapılıp, yapılmadığını nasıl öğrenebilirim? Yani alakası var mıdır bilmiyorum ama önceki kasam Dark markaydı dediğim gibi onda direkt PWM moda ek olarak Smart Fan modu aktif şekilde çalışıyordu kasayı değiştirdikten sonra acaba fan bağlantıları yanlış mı yapıldı diyorum.

BIOS sıfırlarsanız kontrolcü olsa da ayar bozulur, ona yapacak bir şey yok, sizin fanlarınız anakarta takılıysa dediğim gibi programdan ayarlayın BIOS'a dokunmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…