25457 122 Üstün Katılım 11 Ağustos 2025 Mesajlar 2.175 Makaleler 2 Çözümler 9 Beğeniler 1.374 Yer İstanbul Bugün 13:38 #1 ESP32-C3 Super Mini aldım. Bilgisayara bağladığımda üzerindeki kırmızı ışık yanıyor fakat Arduino IDE ve Aygıt Yöneticisi'nde gözükmüyor. Neden olabilir? Kabloyu diğer kartlarımda sorunsuz şekilde kullanıyorum. Aşağıdaki videoyu denedim olmadi.
ESP32-C3 Super Mini aldım. Bilgisayara bağladığımda üzerindeki kırmızı ışık yanıyor fakat Arduino IDE ve Aygıt Yöneticisi'nde gözükmüyor. Neden olabilir? Kabloyu diğer kartlarımda sorunsuz şekilde kullanıyorum. Aşağıdaki videoyu denedim olmadi.
S SilverBack Üyecik Katılım 26 Eylül 2026 Mesajlar 2 Beğeniler 0 43 dakika önce #2 ESP32-C3 super mini modelinde bu sorun çok sık yaşanıyor hocam. Kablo sağlam olsa bile kartı bilgisayara tanıtamayabiliyor. Şu adımları bir deneyin isterseniz: Kartın üzerindeki boot tuşuna basılı tutarak kabloyu bilgisayara takın, 1-2 saniye sonra tuşu bırakın. Bilgisayarın donanımı zorla algılamasını sağlıyor bu. Arduino IDE içinde araçlar menüsünden "USB cdc on boot" seçeneğini enabled yapın. Aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak bile gelmiyorsa CH340 driverını tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Bunları deneyip sonucu yazarsanız tekrar bakarız.
ESP32-C3 super mini modelinde bu sorun çok sık yaşanıyor hocam. Kablo sağlam olsa bile kartı bilgisayara tanıtamayabiliyor. Şu adımları bir deneyin isterseniz: Kartın üzerindeki boot tuşuna basılı tutarak kabloyu bilgisayara takın, 1-2 saniye sonra tuşu bırakın. Bilgisayarın donanımı zorla algılamasını sağlıyor bu. Arduino IDE içinde araçlar menüsünden "USB cdc on boot" seçeneğini enabled yapın. Aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak bile gelmiyorsa CH340 driverını tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Bunları deneyip sonucu yazarsanız tekrar bakarız.