Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

B4yTempest

Gelişen
Dün Helldivers 2 oynarken bilgisayar dondu. Sonra ekran gitti. Gidip gidip geri geliyordu, ekranın parlayıp sönmesinden belli oluyordu. Herhangi bir şekilde düzelmeyince reset attım ve ardından ikinci ekranda bu yazıyla karşılaştım.

IMG_20251228_131337.webp

Daha önce hiç karşılaşmadığım bir şey ve ne olduğunu ya da ne yapılması gerektiğini de bilmiyorum. 2 gündür bilgisayar her açıldığında bu yazıyla karşılaşıp N basıp yoluma devam ediyorum. Yazıda bahsettikleri gibi işlemcimi falan değiştirmedim, oyun oynarken başladı her şey.
Bu hatayı nasıl geri düzeltebilirim? BIOS"tan ayar falan mı çekmem gerekiyor?

Çözüm
Eğer disklerinde BitLocker şifreleme yoksa Y'ye basıp TPM'i sıfırlayabilirsin. Sadece Windows PIN'ini değiştirmen gerekir sonrasında.
Dün Helldivers 2 oynarken bilgisayar dondu. Sonra ekran gitti. Gidip gidip geri geliyordu, ekranın parlayıp sönmesinden belli oluyordu. Herhangi bir şekilde düzelmeyince reset attım ve ardından ikinci ekranda bu yazıyla karşılaştım.

Eki Görüntüle 214049

Daha önce hiç karşılaşmadığım bir şey ve ne olduğunu ya da ne yapılması gerektiğini de bilmiyorum. 2 gündür bilgisayar her açıldığında bu yazıyla karşılaşıp n basıp yoluma devam ediyorum. Yazıda bahsettikleri gibi işlemcimi falan değiştirmedim, oyun oynarken başladı her şey.
Bu hatayı nasıl geri düzeltebilirim? BIOS"tan ayar falan mı çekmem gerekiyor?

Y basacaksin TPM 2.0 sifirlanacak ama bunu genelde sıfırlama veya BIOS güncelleme ile gelmesi lazım oyun çöktü diye gelmesi garip.

Eğer disklerinde BitLocker şifreleme yoksa Y'ye basıp TPM'i sıfırlayabilirsin. Sadece Windows PIN'i'ni değiştirmen gerekir sonrasında.

Merhaba Recep abi cevabın için teşekkürler, öte yandan. Bu yazıyla ilk karşılaştığımda bende Y tuşuna basmıştım ve dediğin gibi PIN yenileyip devam ettim. Ama bildirgeyi yine de bilgisayarı her açtığımda vermeye devam ediyor. Şimdi açık bilgisayarı yeniden başlat dedim ve yine aynı bildirge geldi. Kısacası değişen bir şey olmadı Y ile de devam etsem, N ile de devam etsem bu yazı çıkmaya devam ediyor kısacası.

Gerçi bu sefer Y basıp devam ettim ve PIN sıfırlama bile yapmadı, standart PIN girdim dümdüz açtı. HMM enteresan artık o hata bildirgesi gelmiyor. Nasıl oldu bilmiyorum ama düzeldi. Yardımlarınız için teşekkürler herkese.