Yüksek donanımlı bilgisayarı genelde iş için ya da yüksek grafikli oyunları oynamak için alırsın. Yani biraz saçma bir konu olmuş. Photoshop öğrenebilirsin. Veya video editlemeyi öğrenebilirsin. Blender veya Maya 3D gibi programlarla 3D modelleme öğrenebilirsin. İlla yüksek donanım gerektiren işler şart değilse araştırma yap. Ne araştırması diyeceksin. İlgini çeken her şey olabilir. Mesela arabalardan hoşlanıyorsan araba dokümanları okuyabilirsin. Ben bazen canım sıkılınca araba fizikleri hakkında dokümanlara bakarım.
İlgin varsa Adobe uygulamaları öğrenebilirsin. Önce fotoğraf düzenleme için Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator ile başlarsın. Sonra video düzenleme için Adobe Premiere Pro sonrasında ise Adobe After Effects ile devam edersin.
Şu en mantıklı öneri olabilir bu arada. Oyundan sıkılan birine kod öğren denilmez ama grafik ve animasyon programlarından birini öğrenmesi belki ileride hiç tahmin edemeyeceği kapıları açacaktır. Ben bu yoruma tamamen katılıyorum.
Okula gidiyorsanız ders çalışmak, yapay zekâyı keşfetmek, film izlemek, müzik dinlemek, video izlemek, forumları gezmek... Yapabileceğinizin pek sınırı yok.
Hocam ben de dediginiz uygulamaya baslamak istiyorum ama nereden baslayacagımı bilmiyorum ve neyi editleyecegimi de bilmiyorum ama ogrenmek istiyorum biraz daha nasıl başlamalıyım?
Fotoğraf düzenleme için Photoshop, video düzenleme için Premiere Pro ile başlayabilirsin. Öğrenme kısmında ise ilk önce YouTube üzerinden öğrenme serileri ile başlayabilirsin. Neyi düzenleyeceğin konusunda ise öğrenmeye başladığın zaman ve uygulama içerisindeki eşyaları kullanmaya başladığında zaten hangisini nerede nasıl kullanacağını veya nasıl örnekler yapabileceğini öğrenirsin.
Eğitmenlerin paylaştığı örnekleri uygulayabilir ya da öğrendiklerini pekiştirmek için internetten rastgele görseller veya videolar indirip onların üzerinde pratik yapabilirsin. Örneğin; renksiz bir görseli alıp renklendirebilir, bir görselden bir insanı kaldırıp başka bir yere taşıyabilir veya bir yüz üzerinde düzenlemeler yapabilirsin. Video tarafında ise ürün tanıtım videoları, veya müzikli kısa videolar oluşturabilirsin.
Zamanla kendi fikirlerin oluşur ve aklına birçok örnek gelmeye başlar. Temelde YouTube üzerinden eğitim videoları ile başlayabilirsin, gerisi gelecektir zaten.