Yeni bir bilgisayar alacağım ve birçok kişi bilgisayarı masamın üstüne koyarsam yaz aylarında daha rahat olacağını, ısınmayacağını söyledi. Fakat masam 5-6 yıllık bir çalışma masası ve bilgisayarı kaldıramaz, kırılır diye içimde bir korku var. Sizce ne yapmalıyım? Kasayı taşır mı, yoksa yerde mi tutayım?
Masanın taşıyamayacağını düşünüyorsan aşağıda kullan. Yani 15-20 kiloyu taşır geliyor bana. Masanın 5-6 yıllık olması önemli değil. Temeli, ayakları ve masanın malzeme kalitesi önemli.
Aşağıda durması toz almasını kolaylaştırırken soğuk havanın çökmesi nedeniyle daha soğuk havanın fanlardan içeri alınmasına yardımcı olur. Masanıza güvenmiyorsanız altta kalması daha güvenli olur.
Masanın taşıyamayacağını düşünüyorsan aşağıda kullan. Yani 15-20 kiloyu taşır geliyor bana. Masanın 5-6 yıllık olması önemli değil. Temeli, ayakları ve masanın malzeme kalitesi önemli.
Hocam, bilemiyorum işte; eski bir masa ve üstüne daha önce laptop'tan daha ağır bir şey koyulmamıştır. Bir de klavyemin kablosu yetişmez diye korkuyorum ama ne yapacağım bilmiyorum.
Birçok kişi yanlış söylemiş. Mutfakta ocakta bir şeyler pişirirken/ısıtırken mutfağın öteki tarafında merdiven/tabure kullanıp tavana yaklaşın, oralar sıcak mı yoksa soğuk mu oluyor diye bakın.
Masaya dair kayda değer bir bilgi yokken insanların ne cevap vermesini beklediğinizi anlamıyorum. Benim bugüne kadar gördüğüm, pikniğe götürülen katlanır masalar dışındaki masalarıntamamı bir kasa ve bir monitörü taşır.
Benim masam şu kitaplıklı olanlardan. Kendi üstünde rahat 20 kg vardır. Yetmezmiş gibi defalarca üstüne çıktım. Düzgün masa 15 yaşındayım demeyip taşıyor çünkü su emip çürümemiş durumda.
Yerde olmasının zararı alttaki fanlardan gelecek toz miktarının hatırı sayılır miktarda fazla olması. Onun dışındaki etkenleri kayda değer görmüyorum.
Klavye kablosu 10 cm değilse yetişir bence. Yine de USB uzatma kablosu diye aratabilirsiniz. Hatta el beceriniz ve sağda solda alet edevatınız varsa kendiniz bile yapabilirsiniz. Bir erkek USB, bir dişi USB ve 4'lü kablo gerekiyor.