Bilgisayar masaüstünde kendi kendine reset atıyor ve BIOS'ta Boot Option değişiyor

Chomusuke 93

Bilgin
Makaleler
1
Arkadaşlar bir süredir bilgisayarımda disk sorunları vardı. Diskimde kritik bir hata yok gibi ama yazma hızı HMB'den dolayı sanıyorum ki oldukça düştü. Bazı oyunlarda harita içi kasmalar vs. çok oluyordu ama onlar düzeldi diyebilirim. Ardından masaüstünde bilgisayar rölantide çalışırken ya da bilgisayarın ilk açılışında masaüstüne gelişten birkaç saniye sonra kendi kendine reset atma olayı başladı.

Reset sonrası BIOS'ta Boot Option olarak Samsung SSD yerine diğer SSD'lerim seçilmiş oluyor. Diğerlerini Boot Option'dan kaldırdım ve bir süre çözüldü ama şimdi yine aynı şekil devam ediyor. Çözüm olarak format atmam önerildi fakat bilgisayarda epeyce dosyam var ve çok dağınık kullandım açıkçası. O yüzden format olmadan çözmemin bir yolu var mı? SSD çok performanslı değil biliyorum. Değişerek masraf yapmak da istemiyorum 2027 sonları gibi muhtemelen komple yeni sisteme geçmeyi planlıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Sistem:

Windows 11 (64 Bit)
NTFS: Supported
Secure Boot: Enabled
TPM Version: 2.0

İşlemci: Ryzen 5 5600
Anakart: B450M S2H
Ekran kartı: RX 6600
Sistemin yüklü olduğu SSD: Samsung 980 MZ-V8V1T0BW
16 GB RAM

Dosya Ekleri

• CrystalDiskMark_20260829150138.webp
    408 KB · Görüntüleme: 7
  • CrystalDiskInfo_20260829145728.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 6
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…